Gemeente Nijmegen heeft een omgevingsvergunning verleend.
Gemeente Nijmegen geeft hiermee toestemming voor het aanpassen sporenlayout en uitbreiden opstelsporen van het emplacement aan Stationsplein 1 Nijmegen. De vergunning is bekend onder zaaknummer W.Z23.101022.01.
Waarom publiceert gemeente Nijmegen dit bericht?
Met dit bericht laat gemeente Nijmegen u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. Dan kunt u op tijd reageren als u het hier niet mee eens bent.
De omgevingsvergunning wijkt af van de ontwerpomgevingsvergunning
Op het ontwerp van het besluit heeft gemeente Nijmegen zienswijzen ontvangen. Deze reacties gaven aanleiding om het definitieve besluit aan te passen. Het definitieve besluit is dus veranderd ten opzichte van het ontwerpbesluit.
Wilt u de documenten over het besluit bekijken?
Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u zes weken lang van donderdag 14 maart 2024 tot en met woensdag 24 april 2024 digitaal bekijken via een link bij deze publicatie.
De documenten kunt u ook fysiek bekijken. Dat kan op afspraak bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. U kunt een afspraak maken via wabo@odrn.nl of bel naar 024-751 77 00. Noem bij het maken van een afspraak het zaaknummer W.Z23.101022.01.
Bent u het niet eens met ons besluit?
U kunt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State laten weten dat u het niet eens bent met het besluit. Dit heet in beroep gaan. U kunt van 15 maart 2024 tot en met 25 april 2024 in beroep gaan.
U kunt alleen in beroep gaan als het besluit tegen uw belangen ingaat (als u belanghebbende bent) of als u op een eerder moment een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit.
U kunt een brief (dat heet een beroepschrift) sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift kan door burgers tevens digitaal worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State middels deze website: https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.
Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:
• de naam en het adres van de indiener;
• de dagtekening;
• de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, dat wil zeggen in ieder geval de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en zo mogelijk de datum en het kenmerk van het besluit;
• een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.
Tevens dient, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht te worden overgelegd. U moet voor het indienen van beroep een bedrag aan de Raad van State betalen.
De Crisis- en herstelwet is van toepassing
Ten aanzien van dit besluit is (afdeling 2 van hoofdstuk 1 van) de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat er afwijkende regels gelden voor het in beroep gaan. U moet binnen de hierboven genoemde zes weken een beroepschrift indienen waarin u meteen alle redenen moet vermelden waarom u het niet eens bent met het besluit. Als u dat niet doet, dan wordt uw beroepschrift niet in behandeling genomen. Na afloop van de zes weken, kunt u geen aanvullende redenen meer opgeven.
Voor zover het besluit zijn grondslag vindt in een tracébesluit, kunnen beroepsgronden daar geen betrekking op hebben (art. 27 Tracéwet).
Dringende situatie
Het kan lang duren voordat de rechtbank op uw beroep beslist. Kunt u hier niet op wachten, bijvoorbeeld omdat het besluit nu al ernstige gevolgen heeft? Dan kunt u aan de rechter vragen om het besluit tijdelijk uit te stellen waardoor er geen gebruik van gemaakt mag worden. Dat heet een verzoek om een voorlopige voorziening.
U kunt een brief (dat heet een verzoekschrift) sturen naar de rechtbank maar u kunt dit ook digitaal doen. Voorwaarde is dat u ook een beroepschrift heeft ingediend en dat er sprake is van een spoedeisende situatie.
Voor meer informatie gaat u naar de website van de rechtbank (www.rechtspraak.nl). U kunt de rechtbank ook bellen via het telefoonnummer 088 - 361 20 00.
U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.
Wanneer gaat dit besluit gelden
Dit besluit geldt vanaf de dag dat de beroepstermijn voorbij is. Als iemand tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan geldt dit besluit niet voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist.
Meer informatie
Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u bellen naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via telefoonnummer 024 751 77 00. U kunt ook mailen naar wabo@odrn.nl. Noem hierbij het zaaknummer W.Z23.101022.01.