Ontwerp-verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) “Buitengebied; Sonniuswijk 5” ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de ontwerp-omgevingsvergunning, ruimtelijke onderbouwing en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (VVGB) voor de realisatie van een hondenkennel aan de sonniuswijk 5 te Son voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (VVGB)

De gemeenteraad heeft op 22 februari 2024 een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de realisatie van een hondenkennel aan de Sonniuswijk 5. Deze ontwikkeling past niet in het bestemmingsplan. Uit de ruimtelijke onderbouwing blijkt dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Met een VVGB en ruimtelijke onderbouwing kan op basis van artikel 2.12 lid 1 sub a, onder 3, Wabo afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Ontwerp-omgevingsvergunning

Sonniuswijk 5, 5691 PD – aanpassen bestemming voor het houden van honden (afwijken regels Ruimtelijke Ordening).

Inzien

Vanaf 14 maart tot en met 24 april 2024 liggen de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen en ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken ter inzage. De stukken zijn te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl, via de volgende code te vinden: NL.IMRO.0848.BO837BUITENGEBIED-ON01

Zienswijze

U kunt gedurende de hierboven genoemde periode mondeling of schriftelijk een zienswijze (reactie) indienen (dus vóór 24 april 2024). Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen kunt u richten aan de gemeenteraad van Son en Breugel, t.a.v. C. van Nuland, postbus 8, 5690 AA Son en Breugel. Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel, t.a.v. C. van Nuland, postbus 8, 5690 AA Son en Breugel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u binnen de inzagetermijn een afspraak maken met de heer C. van Nuland via telefoonnummer 0628640330 of via c.vannuland@sonenbreugel.nl. Een schriftelijke reactie heeft echter onze voorkeur.

 

Naar boven