Besluitenlijst college 5 maart 2024 gemeente Oisterwijk

 

Het college heeft in de vergadering van 5 maart 2024 de volgende besluiten genomen:

 

Bestuurlijke reactie onderzoek rekenkamercommissie ‘Communicatie met inwoners’

Het college heeft ingestemd met de bestuurlijke reactie op het onderzoek van de rekenkamercommissie ‘Communicatie met inwoners’. De rekenkamer onderzocht namens de gemeenteraad de kwaliteit van de communicatie van de gemeente naar en met inwoners.

 

Bestuurlijke reactie rekenkamerbrief ‘Doorwerkingsonderzoek exploitatie cultuurcentra’

Het college heeft ingestemd met de bestuurlijke reactie op de rekenkamerbrief ‘Doorwerkingsonderzoek exploitatie cultuurcentra’. Hierin houdt de rekenkamer haar eerdere onderzoek uit 2020 naar hetzelfde onderwerp opnieuw tegen het licht.

 

Bestemmingsplan Heuvelstraat 23, Moergestel

Het college heeft besloten om het bestemmingsplan Heuvelstraat 23 Moergestel, waarmee wordt voorzien in de sanering en passende herbestemming van de melkveehouderij aan de Heuvelstraat 23 te Moergestel tot een bedrijfsverzamelgebouw voor statische opslag en niet-agrarische bedrijvigheid tot en met milieucategorie 2, voor vaststelling aan de raad voor te leggen.

 

Bestemmingsplan Roonsestraat 9, Haaren

Het college heeft besloten om het bestemmingsplan Roonsestraat 9, Haaren, waarmee de voormalige varkenshouderij aan de Roonsestraat 9 te Haaren wordt herbestemd tot woning met aanhorigheden, voor vaststelling aan de raad voor te leggen.

 

Bestemmingsplan Oisterwijksebaan 2-2A, Heukelom

Het college heeft besloten om het bestemmingsplan Oisterwijksebaan 2-2A, Heukelom, waarmee wordt voorzien in de sanering en passende herbestemming van de varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan 2-2A te Heukelom tot akkerbouwbedrijf met statische opslag en de stalling van een drietal vrachtwagens als nevenactiviteiten, voor vaststelling aan de raad voor te leggen.

 

Nadere regels Wmo Gemeente Oisterwijk 2024

Het college heeft besloten om de Nadere regels Wmo gemeente Oisterwijk 2024 vast te stellen en het besluit terug te laten werken tot en met 01-01-2024 en daarmee de Nadere regels Wmo gemeente Oisterwijk 2023 in te trekken.

 

Bestemmingsplan Baerdijk-Rodebrugstraat

Het college heeft besloten om de raad voor te stellen het bestemmingsplan “Baerdijk-Rodebrugstraat” gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 29 woningen, bestaande uit grondgebonden woningen, studio’s en appartementen.

 

Aanwijzingsbesluit toezichthouders BIT Hart van Brabant

Het college heeft besloten de coördinator en medewerkers van het Bestuurlijk Interventieteam (BIT) Hart van Brabant aan te wijzen als toezichthouder van de gemeente Oisterwijk als bedoeld in artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Het college heeft besloten de raad te verzoeken om toestemming te verlenen voor het vaststellen van een wijziging in de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Met deze wijziging wordt nieuwe landelijke wetgeving voor Gemeenschappelijke regelingen verwerkt.

 

Omgevingsvergunning voor de bouw van 3 appartementen Spoorlaan 70, Oisterwijk

Het college heeft besloten de omgevingsvergunning voor de bouw van drie appartementen met buitenbergingen op het perceel Spoorlaan 70 Oisterwijk te verlenen en ter inzage te leggen voor beroep.

 

Beantwoording art. 42 vragen betreffende ontwikkeling Boeke Heesters, Haaren

Het college heeft vragen beantwoord van de fractie VVD en CDA middels een beantwoordingsbrief betreffende de ontwikkeling Boeke Heesters in Haaren.

 

Raadsinformatiebrief gevolg uitspraak Raad van State voor isoleren gebouwde omgeving: Soortenmanagementplan (SMP) Oisterwijk

Het college heeft besloten de gemeenteraad te informeren over een groot ecologisch onderzoek (SMP) dat plaats zal vinden ten behoeve van het isoleren van gebouwen.

 

Brief aan bestuur ZLTO betreffende Koersdocument Oostflank

Het college heeft besloten in te stemmen met een brief aan het bestuur van de Zuidelijke Landen Tuinbouworganisatie (ZLTO) over het Koersdocument Oostflank. Aanleiding voor deze brief was het gezamenlijk bestuurlijk overleg met het bestuur en de gemeente Tilburg. Afgesproken werd een brief te sturen over enkele misverstanden met betrekking tot het koersdocument Oostflank, alsmede een gedachtegang voor het nader bespreken van enkele voor het ZLTO belangrijke kwesties in de komende tijd.

Naar boven