Vaststelling bestemmingsplan Dorpsstraat 60-62 Markenbinnen

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken bekend dat het bestemmingsplan Dorpsstraat 60-62 Markenbinnen vastgesteld is.

Doel

Het bestemmingsplan Dorpsstraat 60-62 Markenbinnen voorziet in het wijzigen van de horecabestemming in een woonbestemming. De twee bestaande appartementen worden gerenoveerd en een deel van de bestaande bebouwing wordt verwijderd om ruimte vrij te maken voor een vrijstaande woning.

Plangebied

Het plangebied bevindt zich aan de Dorpsstraat 60-62 te Markenbinnen, gemeente Alkmaar.

Inzien

Het bestemmingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 14 maart 2024 tot en met woensdag 24 april 2024.

U kunt het ontwerpplan inzien op:

(bij PLANNAAM OF -NUMMER zoeken op Dorpsstraat 60-62 Markenbinnen of NL.IMRO.0361.BP00210-0305).

Voor het inzien van het bestemmingsplan kunt u gebruik maken van de bovengenoemde digitale mogelijkheden. Indien u het plan fysiek wilt inzien, dan vragen wij u contact op te nemen via telefoonnummer 14 072.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Instellen van een beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Daarvoor kan verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven