Verkiezing van de leden van het Europees Parlement

Stemmen voor Nederlanders die in het buitenland wonen

 

De burgemeester van Meierijstad maakt bekend, dat Nederlanders die buiten Nederland wonen kunnen deelnemen aan de stemming voor het de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Wel moeten zij op de dag van de stemming 18 jaar of ouder zijn, en niet uitgesloten van het kiesrecht.

 

De in het buitenland wonende Nederlanders kunnen alleen deelnemen aan de verkiezing als zij zich vooraf als kiezer laten registreren op de website van de gemeente ’s-Gravenhage. Den Haag - Registratie voor kiezers buiten Nederland

 

Bij de registratie geven de Nederlandse kiezers die buiten Nederland wonen, aan op welke van de drie manieren men wenst deel te nemen aan de verkiezing: per brief, bij volmacht of door zelf in Nederland hun stem uit te brengen.

 

Wilt u stemmen voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement op donderdag 6 juni 2024? Dan moet uw volledige aanvraag, ondertekend en met een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument uiterlijk dinsdag 23 april 2024 ontvangen zijn door Burgemeester en wethouders van ’s-Gravenhage.

 

Nadere inlichtingen worden verstrekt door:

gemeente Meierijstad

Stadhuisplein 1

5461 KN Veghel

 

Naar boven