Uitnodiging openbare inschrijving projectbouw Ploegspoor Fase 3 Daalkampen te Borger

Aanleiding van de gewenste ontwikkeling

De gemeente Borger-Odoorn start met de verkoop van een perceel bouwgrond ter grootte van ca. 1.057 m2, bestemd voor de bouw van 3 vrijstaande (geschakelde) woningen. De verkoop zal bij openbare inschrijving geschieden conform het proces en met toepassing van door haar opgestelde uitgangspunten en voorwaarden zoals deze zijn gepubliceerd op de website van de gemeente www.borger-odoorn.nl/projectbouw.

Het terrein is gelegen aan de Ploegspoor in het westelijke deel van de wijk Daalkampen te Borger. Dit deel vormt in westelijke richting de afsluiting van de woonwijk. De ontwikkeling van deze kavels dient daarom van een hoogwaardige kwaliteit met bijpassende architectonische uitstraling te zijn.

Aan rand van dit gebied, ten zuiden van het te verkopen terrein, zijn reeds zes vrijstaande (geschakelde) levensloopbestendige woningen ontwikkeld met een bij deze locatie passende hoogwaardige kwaliteit en architectonische uitstraling.

De gemeente wil dat de ontwikkeling op het te verkopen bouwterrein aan de buitenzijde een identieke uitstraling krijgt als de woningen die reeds zijn gebouwd aan de Ploegspoor nummers 1 tot en met 11. Hiermee wil de gemeente de in het Beeldkwaliteitsplan benoemde en door haar gewenste eenheid bewerkstelligen met een hoge architectonische kwaliteit.

 

Deelname aan de openbare inschrijving

De gemeente biedt geïnteresseerde bedrijven de mogelijkheid om uitgewerkte plannen voor deze ontwikkeling in te dienen bij de gemeente. Plannen-inschrijvingen kunnen vanaf 21 mei 2024 tot en met uiterlijk 31 mei 2024; 00.00 uur worden ingediend.

Voor meer informatie verwijst de gemeente naar de opgestelde planning en alle overige documentatie zoals terug te vinden is op www.borger-odoorn.nl/projectbouw.

 

 

Naar boven