Voorgenomen grondoverdracht aan Stichting OPSPOOR t.b.v. tijdelijke schoolhuisvesting MLK school

Adres: Dr. J.M. den Uyllaan 12 (nabij)

Perceel: gemeente Purmerend, sectie D, nummer 8035

Perceelgrootte: ca. 214 m2

De gemeente Purmerend (hierna te noemen; de gemeente) is voornemens om bovengenoemd perceel grond in eigendom over te dragen aan Stichting Primair Openbaar Onderwijs in de regio Waterland & Oostzaan (hierna te noemen: OPSPOOR). De eigendomsoverdracht vloeit voort uit naleving van de Wet Primair onderwijs (WPO) waarin het uitgangspunt is vastgelegd dat het eigendom van een schoolgebouw bij het schoolbestuur ligt. De gemeente gaat ervan uit dat OPSPOOR de enige serieuze gegadigde is om het perceel grond in eigendom te verkrijgen aangezien het perceel grond wordt gebruikt voor (tijdelijke) uitbreiding van het naastliggende schoolgebouw (Dr. J.M. den Uyllaan 12) waar OPSPOOR als schoolbestuur al eigenaar van is.

Mocht een andere gegadigde bezwaren hebben tegen de voorgenomen eigendomsoverdracht aan OPSPOOR, dan dient deze gegadigde dit uiterlijk 7 kalenderdagen na datum van publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan dhr. A. Ordeman onder vermelding van “eigendomsoverdracht stichting OPSPOOR. t.b.v. tijdelijke schoolhuisvesting, locatie Dr. J.M. den Uyllaan 12 (nabij). Na onze gemotiveerde reactie op uw bericht krijgt de betreffende gegadigde zonodig nog een tweede termijn van 7 kalenderdagen om een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Indien u één van beide termijnen ongebruikt laat verstrijken, vervalt uw recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen eigendomsoverdracht als omschreven in deze publicatie. De gemeente is dan vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot eigendomsoverdracht van de grond.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Naar boven