Herstelpublicatie voorgenomen verkoop Dovenetel 78 gemeente Hoorn

 

 

Intentie tot verkoop grond bij Dovenetel 78

De gemeente Hoorn heeft het voornemen om een perceel grond bouwrijp te verkopen aan Ontwikkelbedrijf Knarrenhof 12 B.V. ten behoeve van de bouw van 28 levensloopbestendige woningen voor woongroepen van gelijkgestemde, zelfredzame senioren. Het perceel grond is gelegen op de voormalige schoollocatie ‘De Spinaker’ aan de Dovenetel 78 te Zwaag, kadastraal bekend gemeente Hoorn, sectie O, nummer 9526 en heeft een oppervlakte van circa 2.903 vierkante meter.

 

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. De gemeente is van oordeel dat bij deze verkoop Ontwikkelbedrijf Knarrenhof 12 B.V. de enige serieuze gegadigde is en heeft derhalve op 25 september 2023 een publicatie verricht. Voor de argumentatie wordt verwezen naar voornoemde publicatie. Naar aanleiding van deze publicatie hebben zich binnen de gestelde termijn geen serieuze gegadigden gemeld.

 

Herstel

In de publicatie stond vermeld dat de verkoop aan de stichting Knarrenhof zal plaatsvinden. Het perceel grond zal echter worden verkocht aan Ontwikkelbedrijf Knarrenhof 12 B.V., welke deel uitmaakt van de uitvoeringsorganisatie van Stichting Knarrenhof Nederland die zorgdraagt voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen.

 

Termijn reactie

De gemeente Hoorn stelt eventuele belanghebbenden in de gelegenheid om binnen twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie haar bezwaren tegen de voorgenomen verkoop van het perceel grond kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland. De termijn van twintig (20) kalenderdagen is een vervaltermijn. Indien niet binnen deze termijn een kort geding aanhangig is gemaakt kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente worden gedaan en staat het de gemeente vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Hoorn en Ontwikkelbedrijf Knarrenhof 12 B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw L. Eijkelestam via l.eykelestam@hoorn.nl. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Naar boven