Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan Ter Coulsterlaan (1-46) te Heiloo en verlening omgevingsvergunning nr. Z23 119331 – D689810

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het oprichten van een woongebouw met 46 appartementen in het plangebied Ter Coulsterlaan 1-46 met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen en deze besluiten met ingang van donderdag 14 maart 2024 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

 

  • 1.

    Het op 26 februari 2024 door de raad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Ter Coulsterlaan, Heiloo’. Het bestemmingsplan ziet toe op het wijzigen/vergroten van een bouwvlak ten behoeve van woningbouw op het perceel Ter Coulsterlaan in Heiloo. De wijziging betreft het volgende:

     

    Uitgangspunt van de gemeentelijke beleidsregels is dat een bouwplan primair voorziet in zijn eigen parkeervraag. Voor het bouwplan van Kennemer Wonen aan de Ter Coulsterlaan betekent dit dat bij de uitbreiding van de (woon)bestemming moet worden voldaan aan de thans geldende parkeerkencijfers danwel parkeernormen op basis van respectievelijk het CROW en/of het lokaal vastgestelde parkeerbeleid en -parkeernormen van de gemeente Heiloo. Met dien verstande dat:

    a. Voor het parkeren van motorvoertuigen en/of fietsen, alsmede voor het laden of lossen van goederen dienen voldoende voorzieningen te worden getroffen op het betreffende bouwperceel, tenzij hierin op een andere wijze wordt voorzien;

    b. Een bouwwerk, waarvan een behoefte aan parkeergelegenheid wordt verwacht, kan niet worden gebouwd wanneer op eigen terrein niet in voldoende parkeergelegenheid is voorzien en in stand wordt gehouden conform het geldende vastgestelde parkeerbeleid van de gemeente Heiloo.

     

    Artikel 9.2.1 van de planregels van het bestemmingsplan Ter Coulsterlaan is conform bovenstaande regeling aangepast. 

     

  • 2.

    Het op 26 februari 2024 door het college van Burgemeester en Wethouders in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht verleende omgevingsvergunning (registratienummer: Z23 – D689810) voor het oprichten van een woongebouw met 46 appartementen.  

     

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Op deze besluiten is de coördinatieregeling van toepassing (raadsbesluit 26 september 2022). Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 14 maart 2024 gezamenlijk ter inzage. Bovengenoemde documenten kunnen gedurende een periode van zes weken digitaal worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder PlanId NL.IMRO.0399.BPTerCoulsterlaan-0401. Wilt u de stukken fysiek inzien?. Betreffende documenten liggen ter inzage in het gemeentehuis van Heiloo aan de Westerweg 252.

 

Hoe kunt u reageren?

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de hiervoor genoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep, als één gezien. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de genoemde beroepstermijn afloopt. Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat het college heeft vastgesteld?

  • 1.

    Als u belanghebbende bent kunt u altijd beroep aantekenen, ook al hebt u geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ingediend;

  • 2.

    Als u geen belanghebbende bent, kunt u alleen beroep aantekenen als u op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning een zienswijze hebt ingediend;

    Dit laatste geldt echter niet in de volgende twee gevallen:

  • 3.

    Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot het college te wenden, of

  • 4.

    Als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling in het bestemmingsplan en/of het besluit verlenen omgevingsvergunning heeft aangebracht.

     

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het vaststellingsbesluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning niet op. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen, indien er aanleiding toe wordt gezien, de staatsraad verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Meer informatie

Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Heiloo, tel. 088 9099076 of via e-mail: sandrajager@debuch.nl.

Voor meer informatie omtrent de omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het Team vergunningen van de gemeente Heiloo, via e-mail rahmiturkmen@debuch.nl 

 

Heiloo, 13 maart 2024

Naar boven