Besluit cameratoezicht Elzentlaan, 5 maart 2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat de burgemeester van de gemeente Eindhoven op 5 maart 2024 heeft vastgesteld het

 

Besluit cameratoezicht Elzentlaan, 5 maart 2024.

 

De burgemeester heeft daartoe het volgende overwogen,

 

Gelet op artikel 151c van de Gemeentewet juncto artikel 2:77 van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven (hierna: APV);

 

Overwegende

Op 5 maart 2024 heeft de politie de burgemeester geïnformeerd over een aantal ernstige verstoringen van de openbare orde. Op 3 maart 2024 is er een explosief tot ontploffing gebracht bij de voorgevel van een woning aan de Elzentlaan. Door de politie wordt aangegeven dat omwonenden zich onveilig voelen. Huidige ontwikkelingen vereisen direct ingrijpen.

 

Om te voorkomen dat op de genoemde locatie de openbare orde niet voldoende gehandhaafd kan worden, heeft de burgemeester het voornemen geuit om, als preventief middel en signaleringsinstrument, openbaar cameratoezicht in te zetten. De Gezagsdriehoek heeft hiermee ingestemd. Cameratoezicht zal ingezet worden voor de duur van 14 dagen.

 

De burgemeester heeft besloten:

Artikel 1  

Ingevolge artikel 2.77 van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven het gebied zoals gearceerd op bijgevoegde plattegrond, aan te wijzen als cameragebied waar tot en met 19 maart 2024 cameratoezicht zal plaatsvinden op basis van artikel 151c van de Gemeentewet.

Artikel 2.  

  • 1.

    Dit besluit wordt aangehaald als ‘Besluit cameratoezicht Elzentlaan 5 maart 2024.

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking op 5 maart 2024 en vervalt op 20 maart 2024.

Eindhoven, 5 maart 2024

burgemeester

ir. J.R.V.A. Dijsselbloem

Bijlage:  

 

Naar boven