Ruiling perceel cultuurgrond aan de Lambertusstraat in Hedikhuizen

Ruiling van een perceel cultuurgrond aan Lambertusstraat in Hedikhuizen tegen een gedeelte van een naastgelegen perceel cultuurgrond

 

Een inwoner heeft al lange tijd het gemeentelijk perceel Heusden, G 408 in reguliere pacht gehad. Omdat dit gemeentelijk perceel tegen het eigendom van deze inwoner aanligt en zijn eigendom naast dit perceel ligt heeft hij het verzoek gedaan om het gemeentelijk perceel te spiegelen, zodat zijn eigendom naast zijn huisperceel komt te liggen.

 

De gemeente sluit hiervoor een ruilovereenkomst met de betreffende inwoner waarbij deze perceel Heusden G 409 ter grootte van 5.900m2 ruilt tegen perceel Heusden G 408, dat eigendom van de gemeente is.

 

De gemeente vindt dat er bij de grondtransactie sprake is van een uitzonderingssituatie zoals door de Hoge Raad geformuleerd in zijn arrest van 26 november 2021. Bij voorbaat staat vast dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde, namelijk de betreffende eigenaar in aanmerking komt voor de verkoop.

 

Op basis van onderstaande argumentatie is de gemeente tot dit oordeel gekomen:

  • de inwoner is de eigenaar van de aanliggende gronden;

  • de ruil is bedoeld om een logischer eigendomssituatie te creëren;

  • omdat de percelen ten opzichte van elkaar gespiegeld worden blijft de totale oppervlakte gelijk. In de nieuwe situatie zullen de eigendommen van de inwoner aaneengesloten zijn.

 

De gemeente is van mening dat op grond van voorgaande motivatie een overeenkomst gesloten kan worden.

 

Tegen de overeenkomst kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen vinden in de voorgenomen ruiling en merkt u zichzelf aan als gegadigde partij die in aanmerking komt voor ruiling, dan moet u dat binnen een termijn van 20 dagen na deze publicatie schriftelijk aan ons bekend maken. Deze termijn is een vervaltermijn.

Naar boven