Ontwerpbesluit voor het aanleggen van busbanen aan Stationsplein en Emplacementsweg te Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 2.1 lid 1 sub b en sub c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning [2022WB0169] te verlenen voor het uitvoeren van werk/werkzaamheden en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

De aanvraag heeft betrekking op de realisatie van 2 busbanen in het kader van het project HOV Beverwijk - deze aanvraag heeft betrekking op het Beverwijkse deel van het projectgebied. Wat betreft het afwijken van het bestemmingsplan heeft de aanvraag betrekking op een klein deel van het kadastrale perceel 10812 sectie A, gemeente Beverwijk en een klein deel van perceelnummer 11724 sectie A, gemeente Beverwijk en voor het uitvoeren van werk/werkzaamheden aan delen van de Emplacementsweg en het Stationsplein.

Zienswijzen

De termijn dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt duurt zes weken, deze begint op 7 maart 2024 en eindigt op 18 april 2024. Binnen deze termijn kan eenieder zijn of haar zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen.

Op werkdagen is de ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken in te zien bij de informatiebalie van het Stadhuis van Beverwijk, Stationsplein 48 in Beverwijk. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken via 0251 – 256256. U kunt de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

U kunt uw zienswijze zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Als u ervoor kiest uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met Team Leefomgeving via telefoonnummer 0251-256 256. Er zal dan een afspraak worden ingepland.

Na verwerking van eventueel ingediende zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent de omgevingsvergunning. Indien ons college besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, dan wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan gedurende zes weken beroep instellen bij rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem.

Beverwijk, 7 maart 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk

Naar boven