Besluit Economische activiteit sportcomplex De Gelenberg

De Raad van de gemeente Druten,

 

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Druten d.d. 23 augustus 2022;

 

Gelet op eerdere besluitvorming van de raad van 25 september 2014 tot vaststelling economische activiteiten in het kader van het algemeen belang als bedoeld in artikel 25h, vijfde en zesde lid Mededingingswet;

 

Besluit:

 

de volgende economische activiteit per 1 februari 2024 te benoemen in het kader van het algemeen belang:

 

  • Verhuur Sportcentrum De Gelenberg;

De motivering voor het aanwijzen van deze economische activiteit in het algemeen belang is tweeledig:

 

Bevorderen zwemvaardigheid, het gymnastiekonderwijs en fitheid van inwoners

De Wet Markt en Overheid verplicht de gemeente om integrale kosten in rekening te brengen als zij economische activiteiten verricht. Onder een economische activiteit wordt onder andere verstaan het ter beschikking stellen van panden of gemeentelijk vastgoed. De gemeente moet dan de bouwkosten van het sportcentrum doorbelasten in de huursom die de nieuwe exploitant gaat betalen. Maar de exploitatie van het sportcentrum dient het algemeen belang. Namelijk de bevordering van de zwemvaardigheid en het bieden van faciliteiten voor goed bewegingsonderwijs aan de schoolgaande jeugd. Tevens biedt het sportcentrum allerlei mogelijkheden voor de binnensport door de inwoners van de gemeente.

 

Continuering van het bestaande beleid

De gemeente ondersteunt van oudsher verschillende maatschappelijke en sportieve initiatieven. Dat doet de gemeente onder andere door het kosteloos of tegen een lage vergoeding ter beschikking stellen van het maatschappelijke vastgoed aan stichtingen en verenigingen. Om dit beleid te mogen voortzetten, moet de raad vaststellen dat deze economische activiteiten in het algemeen belang zijn. Door dit raadsbesluit zal de Wet Markt en Overheid niet meer van toepassing zijn op die activiteiten.”

Aldus besloten in de openbare vergadering van 22 september 2022

de raadsgriffier,

E.E. Weijenber

de voorzitter,

C.A.A. van Rhee – Oud Ammerveld

 

Tegen dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen zes weken na de dagtekening van deze bekendmaking. U kunt uw bezwaarschrift sturen naar De algemene bezwaarschriftencommissie, Postbus 1, 6650 AA Druten onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer, de datum, het besluit waartegen uw bezwaar is gericht.

Naar boven