Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Nieuwstraat 33, Volkel en vaststelling beeldkwaliteitsplan Nieuwstraat 33, Volkel

Vaststellingsbesluit

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Maashorst bekend dat de gemeenteraad op 22 februari 2024 het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ‘Nieuwstraat 31, Volkel’ heeft vastgesteld. 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van een ‘boerenerf’ met twee woningen aan de Nieuwstraat 33 in de buurtschap Lankes in Volkel.

Beeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het plan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de architectonische vormgeving van het plangebied en vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van bouwplannen voor deze locatie.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het vastgestelde bestemmingsplan de navolgende wijzigingen aangebracht:

    • -

      De hoofdwoning en de schuurwoning krijgen alsnog de aanduiding ‘vrijstaand’ op de verbeelding;

    • -

      De kapschuur krijgt de aanduiding ‘bijgebouwen’ op de verbeelding;

    • -

      In artikel 6.2.2 en 6.2.3 van de regels worden de bouwbepalingen voor de hoofd- en bijgebouwen verduidelijkt en aangevuld;

    • -

      Parkeren voor zowel bewoners als voor bezoekers vindt geheel plaats op eigen terrein. Dit wordt beter aangeduid in de regels.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ligt, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 7 maart 2024 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar. De documenten zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.1991.BPNieuwstraat33-VA01.

Instellen beroep

Vanaf vrijdag 8 maart 2024 kan gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 18 april 2024, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. 

Beroep kan worden ingesteld door:

    • -

      belanghebbenden;

    • -

      niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

    • -

      niet- belanghebbenden tegen door de raad aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan;

    • -

      niet-belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281584.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst

de secretaris

J.A.G.M. van Aaken

de burgemeester

M.J.D. Donders-de Leest (wnd)

Naar boven