Regeling tot vijftiende wijziging van de Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022

Toelichting

 

De afgelopen drie jaar is in Scheveningen gewerkt met een pakket aan parkeermaatregelen. Hierbij zijn de venstertijden voor betaald parkeren in de periode van juni tot oktober vervroegd. Uit de evaluatie parkeermaatregelen Scheveningen (RIS317926) komt naar voren dat bewoners een voorstander zijn van een vaste zomer- winterregeling en dat deze gelijktijdig start met het strandseizoen (1 april). Dit bleek ook uit de wekelijkse participatie overleggen en in de werkgroep Veilig & Leefbaar Scheveningen. De venstertijden worden in de zomermaanden (1 april t/m 30 september) daarom aangepast naar 10:00 – 24:00 uur. Binnen het vergunningengebied zijn een aantal locaties waar het betaald parkeren in het weekend doorloopt tot 02:00 uur. Dit heeft te maken met voorzieningen op en rondom deze locaties (strandtenten, uitgaansgelegenheden, bioscoop). In de overige maanden (1 oktober t/m 31 maart) is dit 13:00 – 24:00 uur. De startdatum van 1 april is een wens van zowel bewoners als ondernemers. Dit komt mede omdat dit de start van het strandseizoen is en het duidelijkheid geeft. Daarbij komt dat er vanaf 1 april al meerdere (korte) vakantieperiodes zijn waarbij Scheveningen wordt bezocht. Met het invoeren van een vaste regeling wordt duidelijkheid en eenduidigheid gecreëerd. De bebording kan definitief worden aangepast, dit zorgt voor duidelijkheid bij bewoners, ondernemers en bezoekers.

De aanwijzing van de plaatsen waar en de tijdstippen waarop tegen betaling van parkeerbelasting mag worden geparkeerd, wordt gewijzigd in verband met het invoeren van de zomerregeling in Scheveningen-Duindorp. Hiermee start de parkeerregeling in het vergunninggebied Scheveningen-Duindorp vanaf 10.00 uur. Uitzondering hierop is de parkeerregeling in de haven, die blijft maandag tot en met zondag 18.00-24.00 uur.

 

Besluitvorming

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

 

gelet op:

 

  • -

    artikel 225 van de Gemeentewet, en

  • -

    artikel 2:1, artikel 5:8 en artikel 5:9, tweede lid, van de Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Den Haag 2022,

 

besluit vast te stellen de Regeling tot vijftiende wijziging van de Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022.

 

Artikel I

De Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022 wordt als volgt gewijzigd:

  • A

    Bijlage 1 ‘Plaatsen waar en tijdstippen waarop tegen betaling van de belasting bedoeld in artikel 5:1, onder a, van de Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Den Haag 2022 mag worden geparkeerd, alsmede terreinen en weggedeelten waar de wielklem wordt toegepast’ wordt vervangen door de bijgevoegde bijlage:

     

    Bijlage 1, ‘Plaatsen waar en tijdstippen waarop tegen betaling van de belasting bedoeld in artikel 5:1, onder a, van de Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Den Haag 2022 mag worden geparkeerd, alsmede terreinen en weggedeelten waar de wielklem wordt toegepast’.

 

Artikel II

Deze regeling treedt in werking op 1 april 2024, met dien verstande dat de bepalingen die op grond van deze regeling worden gewijzigd van kracht blijven voor de tijdvakken waarvoor zij hebben gegolden.

 

Den Haag, 27 februari 2024

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

 

Naar boven