Gemeente Zoetermeer – publicatie van voornemen tot het aangaan van een overeenkomst tot verhuur van het perceel gelegen nabij Van Wijngaardenstraat 47 in Zoetermeer, kadastrale gemeente Zegwaard sectie B nr. 8490 gedeeltelijk

De gemeente Zoetermeer geeft hierbij kennis van haar voornemen tot verhuur van een perceel snippergroen aan de eigenaren van het aangrenzende perceel gelegen aan de Van Wijngaardenstraat 47 te Zoetermeer met een grootte van circa 47 m².

De gemeente Zoetermeer meent dat voornoemde eigenaren de enige serieuze gegadigden zijn die in aanmerking komen voor de (beoogde) verhuur van het voormelde perceel snippergroen. De gemeente Zoetermeer heeft daarbij het volgende in overweging genomen:

  • In het Beleidskader uitgifte vastgoed is opgenomen dat bij uitgifte van gemeentegrond direct grenzend aan het perceel in eigendom van een gegadigde steeds sprake zal zijn van een zogenaamde één-op-één uitgifte.

  • De voorgenomen verhuur is getoetst aan de criteria van het Uitgiftebeleid openbaar groen 2016 en het perceel snippergroen kan op basis daarvan worden verhuurd aan de eigenaren van het aangrenzende perceel.

  • In het bijzonder geldt dat snippergroen uitsluitend wordt uitgegeven aan de eigenaren van het aangrenzende perceel met als uitgangspunt dat het snippergroen niet recht voor of achter andermans perceel ligt.

  • Het perceel snippergroen was hiervoor al verhuurd aan de vorige eigenaar van het aangrenzende perceel.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop, dan dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit voornemen een kort geding procedure starten bij de rechtbank ‘s-Gravenhage. Dit doet u door een dagvaarding uit te brengen aan het adres van de gemeente Zoetermeer. Als u dit niet binnen 20 kalenderdagen doet, dan vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven