Bekendmaking van voornemen tot grondverkoop

De gemeente Asten is voornemens om het perceel kadastraal bekend gemeente Asten sectie G, nummer 4253 gedeeltelijk, groot ca. 71 m2, te verkopen Hartman Bouwbedrijf B.V. – gevestigd aan de Meijelseweg 23 c, 5725 BA in Heusden (gemeente Asten), ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 17083116 – ten behoeve van het woningbouwplan Ommelshof.

 

Motivatie

Redelijkerwijs is Hartman Bouwbedrijf B.V. de enige serieuze gegadigde voor de aankoop van het perceel gemeentegrond. De motivatie hiervoor is als volgt:

 

  • 1.

    het perceel gemeentegrond grenst direct aan het grondeigendom van Hartman Bouwbedrijf B.V. (perceel G 4582);

     

  • 2.

    het perceel gemeentegrond vormt na verkoop aan Hartman Bouwbedrijf B.V. een logisch geheel met het reeds bestaande grondeigendom van Hartman Bouwbedrijf B.V. Verkoop van dit stuk gemeentegrond aan een andere partij zou onlogisch zijn, gezien het gebruik van en de indeling van het omliggende gebied;

     

  • 3.

    Het deel gemeentegrond is benodigd om een logische perceelgrens te creëren voor een tweetal kavels in het plangebied.

 

Reactietermijn

Als u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen verkoop, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na de datum dat deze bekendmaking in het Gemeenteblad is gepubliceerd een kort geding procedure aanhangig maken bij de bevoegde voorzieningenrechter en dient u de gemeente hiervan onverwijld in kennis te stellen middels betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente, bij gebreke waarvan het recht vervalt om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige aanspraak in welke vorm of hoedanigheid dan ook te baseren, althans zijn uw rechten daarop uitgewerkt. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u tevens per e-mail aan gemeente@asten.nl te verzenden onder vermelding van “dagvaarding inzake voorgenomen grondverkoop Asten G 4253 gedeeltelijk”.

 

Wij wijzen u erop, dat u moet motiveren waarom u een vergelijkbare positie inneemt als de eigenaar van het genoemde perceel grond en daardoor eveneens in aanmerking komt voor aankoop van het perceel.

 

Indien er geen kort geding wordt gestart, acht de gemeente zich vrij om de overeenkomst tot verkoop van het perceel grond kadastraal bekend gemeente Asten sectie G nummer 4253 (gedeeltelijk) aan te gaan met Hartman Bouwbedrijf B.V..

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

 

Naar boven