Marktreglement Almere 2019 (eerste wijziging)

Het college van burgemeester en wethouders van Almere,

 

gelet op de artikelen 4 en 5 van de Marktverordening Almere 2019,

 

Besluit:

 

vast te stellen de volgende wijziging van het Marktreglement Almere 2019 (eerste wijziging):

ARTIKEL I

In artikel 5 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • A.

    In het eerste lid wordt na onderdeel c een nieuw onderdeel toegevoegd, dat luidt:

    • d.

      Indien één of meer plaatsen als bedoeld onder a, nummer 3 niet zijn ingenomen, doet dat niet af aan het door de commissie kunnen vervullen van haar taak als bedoeld in artikel 4 van de Marktverordening.

  • B.

    In het derde lid wordt na onderdeel g een nieuw onderdeel toegevoegd, dat luidt:

    • h.

      Indien één of meer plaatsen als bedoeld in lid 1, onder a, nummer 3 niet zijn ingenomen, kan het college voor de invulling van die plaatsen in afwijking van het bepaalde onder a besluiten tussentijds tot verkiezingen over te gaan. De leden voor die plaatsen worden op een door het college van te voren vastgesteld tijdstip door de vaste standplaatshouders op de betreffende markt uit hun midden gekozen voor een periode tot de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad. De onderdelen b tot en met g zijn van overeenkomstige toepassing met dien verstande dat bij de onderdelen b en d niet uitgegaan wordt van de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, maar van het door het college van te voren vastgestelde tijdstip voor de verkiezing van de leden.

ARTIKEL II

Deze wijziging van het Marktreglement Almere 2019 treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de collegevergadering d.d. 21 februari 2023

de loco-secretaris,

G.A.M. Vermeulen

de burgemeester,

A.T.B. Bijleveld-Schouten

Toelichting op de eerste wijziging van het Marktreglement Almere 2019

Deze toelichting wordt toegevoegd aan de huidige toelichting bij artikel 5 van het Marktreglement Almere 2019.

Aan het eerste lid is onderdeel d toegevoegd. In de praktijk is namelijk gebleken dat niet altijd alle plaatsen in de commissie die bestemd zijn voor marktkooplieden, ingevuld zijn. Onderdeel d van het eerste lid maakt duidelijk dat in dat geval de commissie wel haar adviestaak kan vervullen.

 

Aan het derde lid is onderdeel h toegevoegd. Vanuit de Marktcommissie was namelijk het verzoek gekomen om een tussentijdse verkiezing te organiseren om de huidige vertegenwoordiging/bezetting te versterken. Verkiezingen vinden echter gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Onderdeel h van het derde lid voorziet nu in de mogelijkheid van een tussentijdse verkiezing.

Naar boven