3e wijziging van het Reglement van Orde 2014 van de gemeenteraad van Nieuwkoop

 

Artikel 6

 

Bestaande tekst

 

Nieuw tekst

 

Artikel 21

 

lid 1

Stukken, die ter toelichting van de onderwerpen of voorstellen op de agenda dienen, worden gelijktijdig met het digitaal verzenden van de oproep voor een ieder op het gemeentehuis in Nieuwveen ter inzage gelegd. indien na de oproep stukken ter inzage worden gelegd, wordt hiervan mededeling gedaan aan de leden van de raad en zo mogelijk in een openbare kennisgeving. De agenda met vergaderstukken komen eveneens op internet en iBabs en worden digitaal verspreid; geheime stukken staan uitsluitend op iBabs.

 

lid 2

Een origineel van een ter inzage gelegd stuk wordt niet buiten het gemeentehuis gebracht

 

lid 3

Indien over stukken op grond van artikel 25, eerste of tweede lid, van de Gemeentewet geheimhouding is opgelegd, blijven deze stukken in afwijking van het eerste lid, onder berusting van de griffie en verleent de griffie de leden van de raad inzage. de geheimhouding op stukken wordt in een eerstvolgende reguliere besluitvormende raadsvergadering bekrachtigd.

 

Artikel 21 Ter inzage van stukken

 

 

 

‘Stukken’ veranderen in informatie’

 

 

 

 

 

 

 

Lid 2 en 3 schrappen

Artikel 32

 

Lid 1

De actie- of besluitenlijsten van besloten vergaderingen worden uitsluitend digitaal voor de leden ter inzage in iBabs geplaatst.

 

Lid 2

Dit verslag wordt zo spoedig mogelijk in een openbare vergadering ter vaststelling aangeboden. Indien een raadslid voor de vaststelling een opmerking wil maken of een kanttekening wil plaatsen, wordt dit feit gemeld. Na de openbare vergadering volgt dan een besloten vergadering ter vaststelling van het verslag. Bij het vaststellen van het verslag neemt de raad een besluit over het al dan niet openbaar maken van dit verslag. Het vastgestelde verslag wordt door de griffie ondertekend.

 

Artikel 32 Verslagen besloten vergadering

 

 

 

 

 

 

 

openbaar maken van  wijzigen in

opheffen van de geheimhouding op

Artikel 34 Opheffing geheimhouding

 

Indien de raad op grond van artikel 25, derde en vierde lid, artikel 55, tweede en derde lid, of artikel 86, tweede en derde lid van de Gemeentewet voornemens is de geheimhouding op te heffen wordt hier een apart raadsbesluit over genomen. Eventueel kan dan in een besloten vergadering met het orgaan dat geheimhouding initieel heeft aanbevolen overlegd worden.

 

Artikel 34 Opheffing geheimhouding

 

Als de raad op grond van artikel 89, vierde lid, van de wet voornemens is de geheimhouding van aan de raad verstrekte informatie op te heffen, wordt, als het orgaan dat geheimhouding heeft opgelegd daarom verzoekt, daarover in een besloten raadsvergadering met het desbetreffende orgaan overleg gevoerd.

Naar boven