Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan en besluit hogere waarden ‘Cuijk, Heeswijk, Heeswijkse Kampen Zuid’

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat het wijzigingsplan ‘Cuijk, Heeswijk, Heeswijkse Kampen Zuid’ gewijzigd is vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota van zienswijzen en wijzigingen die als bijlage 17 bij het wijzigingsplan is gevoegd.

Verder wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder op 22 februari 2023 besloten hebben een hogere waarde vast te stellen voor een deel van de nieuw te bouwen woningen. Het besluit hogere waarden is als bijlage 1 opgenomen bij de regels van het wijzigingsplan.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied ligt in de kern Cuijk, direct ten westen van de Lavendel aan de straten Heeswijk en Ewinkel.

Wat is de inhoud van het plan?

Het wijzigingsplan maakt de nieuwbouw mogelijk van 150 vrijstaande woningen, tweekappers, tiny houses en patiowoningen.

Hogere waarden geluidhinder

Er treedt een overschrijding op van de voorkeursgrenswaarde bij een deel van de woningen die in het wijzigingsplan zijn opgenomen. Aangezien het treffen van bron- en overdrachtsmaatregelen in dit geval niet effectief of uitvoerbaar is, is het mogelijk om een hogere waarde geluidhinder vast te stellen. Voor een aantal woningen geldt verder de verplichting om een dove gevel toe te passen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt het vastgesteld wijzigingsplan, besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien vanaf dinsdag 7 maart tot en met maandag 17 april 2023. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij zoeken op het plannummer NL.IMRO.1982.WPCuHeeswijkZuid-VA01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 0485-854000 of via email ro@landvancuijk.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degene die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht of die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een ieder tegen de wijzigingen;

  • belanghebbenden.

Hoe verloopt de procedure verder?

Het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningen rechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven