vastgesteld bestemmingsplan ‘Vlieland – Partiële herziening Buitengebied Vlieland’

Overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland bekend dat de gemeenteraad in de openbare raadsvergadering van 30 januari 2023 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Vlieland - Partiële herziening Buitengebied Vlieland’, bekend onder en geometrisch vastgelegd als NL.IMRO.0096.20180875-ON01, gewijzigd vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan Vlieland - Partiële herziening Buitengebied Vlieland heeft zes weken ter visie gelegen. Dit bestemmingsplan ziet op het vertalen van de strandnotitie en het evenementenbeleid in het bestemmingsplan. Binnen de zes weken zijn twee zienswijzen tegen het plan ingediend. De zienswijzen geven op onderdelen aanleiding tot aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan. De aanpassingen zijn doorgevoerd in het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit ligt vanaf maandag 6 maart 2023 tot en met maandag 10 april 2023 ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het ontwerp bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20180875-VA01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Hoe kunt u reageren?

Tegen de vaststelling van het plan kan beroep worden aangetekend binnen een termijn van zes weken vanaf 6 maart 2023 tot 10 april 2023 bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Vlieland, 27 februari 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland,

Namens deze:

A. Idema

Naar boven