Bekendmaking weggesleepte voertuig aan Roald Amundsenstraat 22 te Emmen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij – op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en artikel 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht – gebruik hebben gemaakt van hun bevoegdheid tot het wegslepen van het volgende voertuig:

  • 1.

    Een Volkswagen GOLF, blauw, ramen geopend, met het kenteken XD-ZJ-65. Het voertuig is op 25 januari 2023 vanaf de berm aan de openbare weg Roald Amundsenstraat 22 in Emmen weggesleept op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Emmen 2021

Op grond van artikel 2:6 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Emmen is het verboden de weg of weggedeelte anders te gebruiken dan overeenkomstig de publieke functie daarvan, als dat gebruik schade toebrengt of kan toebrengen aan de weg, de bruikbaarheid van de weg belemmert of kan belemmeren, dan wel een belemmering vormt of kan vormen voor het beheer of onderhoud van de weg.

Het voertuig is weggesleept door bergingsbedrijf Koolen aan de Jacob le Mairestraat 10 in Emmen. Het voertuig kan door de rechtmatige eigenaar, tegen betaling van de kosten van de toepassing van bestuursdwang en eventuele bijkomende kosten, worden afgehaald. Hierbij zal om een legitimatiebewijs en een eigendomsbewijs gevraagd worden. Op telefonische afspraak is het voertuig af te halen. Hierbij kan contact opgenomen worden met het team Gebiedstoezicht via het centrale telefoonnummer 14 0591.

Het voertuig wordt in beginsel 13 weken opgeslagen. Dit is anders wanneer er een duidelijke onevenredigheid bestaat tussen de geringe waarde van het voertuig en de kosten van bestuursdwang. De kosten van het opslaan van het voertuig staan niet in verhouding met de waarde van het voertuig. Wij vragen de eigenaar van het voertuig zich te melden bij het team Gebiedstoezicht van de gemeente Emmen. Dat vragen wij te doen uiterlijk twee weken na bekendmaking van dit besluit in het Gemeenteblad van Emmen. Krijgen wij voor deze datum geen reactie, dan verkopen wij het voertuig of laten deze vernietigen.

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen.

Dat stuurt u naar:

College van Burgemeester en wethouders van Emmen

Postbus 30.001

7800 RA EMMEN

Naast schriftelijk bezwaar is ook digitaal bezwaar mogelijk via www.emmen.nl/digitaal-loket.

Hiervoor moet u wel beschikken over DigiD.

Zorgt u er voor dat u het bezwaarschrift verstuurt binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit. Als het bezwaarschrift te laat is ingediend, kan het niet ontvankelijk worden verklaard. Dit betekent dat uw bezwaar niet inhoudelijk wordt behandeld.

In het bezwaarschrift zet u:

  • uw naam en adres;

  • de datum van uw bezwaarschrift;

  • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar

  • waarom u het niet eens bent met dit besluit;

  • uw handtekening.

Als u uw bezwaar niet mondeling wilt toelichten, zet u dat dan in het bezwaarschrift.

Voorlopige voorziening

Als u tegen een besluit bezwaar maakt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat dit besluit mag worden uitgevoerd.

Wilt u dit voorkomen?

Vraag dan een voorlopige voorziening aan bij:

De Rechtbank Noord-Nederland

Afdeling Bestuursrecht

Postbus 150

9700 AD GRONINGEN

Voor het indienen van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffier van de rechtbank geeft u hierover meer informatie.

 

Naar boven