Een nieuwe huisvestingsverordening

In de verordening staat beschreven wat de gemeente doet om betaalbare woningen beschikbaar te houden voor mensen die een huis zoeken. Zo staan er regels voor het toewijzen van sociale huurwoningen. Denk aan lokale voorrang, loting en urgentie mogelijkheden. Ook staan er afspraken in over het aanbrengen van wijzigingen in de woningvoorraad.

De huisvestingsverordening is 4 jaar geldig en op 1 juli verloopt de huidige verordening. Voor de komende 4 jaar heeft de gemeente daarom een nieuwe verordening gemaakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 februari 2023 de nieuwe verordening goedgekeurd en vrijgegeven voor inspraak.

Wijzigingen in 2023

Deze verordening is in samenspraak met de andere gemeenten in de woningmarktregio Haaglanden opgesteld. De wijzigingen richten zich met name op het stuk rond de woonruimteverdeling en zijn geel gearceerd in het document in de bijlage.

  • 1.

    Huisvestingsverordening 2023

Een overzicht van de wijzigingen vindt u onder:

  • 1.

    Toelichting wijzigingen HVO 2023

Inzien en reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen. Dit kan zowel schriftelijk, digitaal als mondeling. Reageren kan tot uiterlijk 13 april 2023.

  • 1.

    Een schriftelijke zienswijze richt u aan: de het college van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker.

  • 2.

    E-mailen kan ook: info@pijnacker-nootdorp.nl. Vermeld in de onderwerpregel 'Huisvestingsverordening'. De e-mail kan worden gericht aan het Team Wonen.

  • 3.

    Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdig een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Beleid via telefoonnummer 14 015.

Vervolg

Na de inzageperiode worden de zienswijzen samengevat en van een beantwoording voorzien. Daarna zal het college de gemeenteraad, met in achtneming van de naar voren gebrachte zienswijzen, in juni een voorstel doen tot vaststelling van de Huisvestingsverordening Pijnacker-Nootdorp 2023.

 

 

 

Naar boven