Bekendmaking voornemen grondverkoop aan Delta Fiber Netwerk B.V.

 

 

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Reusel-De Mierden heeft het voornemen om vijf percelen grond te verkopen aan Delta Fiber Netwerk B.V. te Schiedam. De verkoop vindt plaats voor de realisatie van een glasvezelnetwerk. Op de te verkopen grond zullen POP-stations (verdeelstations) worden gebouwd.

De verkoop betreft de volgende percelen grond:

Reusel de Mierden – (RE-01),

kadastraal bekend gemeente Reusel, sectie A 5388, groot ged. ca. 31 m²;

Reusel de Mierden – (RE-02),

kadastraal bekend gemeente Reusel, sectie C 4987, groot ged. ca. 32 m²;

Reusel de Mierden – (HGM-01),

kadastraal bekend gemeente Hoge en Lage Mierde, sectie E 3915, groot ged. ca. 13 m²;

Reusel de Mierden – (LGM-01),

kadastraal bekend gemeente Hoge en Lage Mierde, sectie H 2263, groot ged. ca. 13 m²;

Reusel de Mierden – (HULSEL-01),

kadastraal bekend gemeente Hoge en Lage Mierde, sectie K 1597, groot ged ca. 11 m²;

 

Motivering

De gemeente vindt het wenselijk dat er voor de inwoners een glasvezelnetwerk wordt aangelegd om zo toegang te krijgen tot een hoogwaardige en snelle verbinding voor internet, televisie en telefonie. Voor de aanleg zijn zogenaamde POP-stations nodig die fungeren als verdeelstation. Delta Fiber Netwerk is voor het plaatsen van de benodigde POP-stations afhankelijk van bovengenoemde percelen. De gemeente wenst de percelen grond daarom uit te geven ten behoeve van de aanleg van een of meer POP-stations, als onderdeel van een glasvezelnetwerk. Op basis van het ingediende verzoek gaat de gemeente ervan uit dat Delta Fiber Netwerk de enige geïnteresseerde is om deze percelen grond te kopen.

Reacties

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend dan wel beroep worden ingesteld in de zin van de Algemene wet bestuursrecht.

Een ieder die wil reageren op de voorgenomen verkoop van de percelen grond kan dat gemotiveerd doen door binnen drie weken na deze publicatie een e-mail te sturen naar gemeente@reuseldemierden.nl.

 

Vervolg

Als binnen de gestelde termijn geen reacties worden ingediend dan zal de gemeente de percelen grond aan Delta Fiber Netwerk B.V. verkopen.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

Reusel

2 maart 2023

Naar boven