Besluit tot wijziging van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021

Het college stelt voor om de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 als volgt te wijzigen:

  • A.

    In artikel 1 lid 2 van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 wordt het vijfde bolletje vervangen door: Gebruikelijk zorg: hulp en ondersteuning in de vorm van begeleiding en verzorging, die ouders verwacht worden te bieden aan hun kind(eren), gewogen naar leeftijd en een normaal ontwikkelingsprofiel;

  • B.

    In artikel 3 lid 1 van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 wordt na ‘deze verwijzing’ ingevoegd ‘in samenspraak met de jeugdige en/of diens ouders’.

  • C.

    De titel van artikel 6 van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 ‘Onderzoek’ te vervangen door ‘Onderzoek bij aanvraag via de gemeente’.

  • D.

    In artikel 12 lid 1 van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 wordt na ‘(SKJ)’ ingevoegd ‘of onder toezicht staat van de in de Jeugdwet aangewezen inspecties’

  • E.

    In artikel 14, eerste lid onderdeel c van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 wordt na ‘zorgverlener’ ingevoegd ‘,uitgezonderd de inwonende gezinsleden van de jeugdige,’

  • F.

    Onder vernummering van het tweede tot en met vierde lid van artikel 14 van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 wordt een lid ingevoegd, luidende:

    • 2.

      Op verzoek van de informele zorgverlener betaalt het college de kosten van de in het eerste lid onder c bedoelde verklaring.

  • G.

    De toelichting op artikel 4 vijfde lid van de Verordening Jeugdhulp Lelystad 2021 wordt vervangen door:

    Deze bepaling regelt de toeleiding naar jeugdhulp in crisissituaties. In spoedeisende gevallen (gevallen waar onmiddellijke start van de hulp nodig is en het besluit niet kan worden afgewacht) moet het college na de melding direct een tijdelijke individuele voorziening verstrekken. Zonder de uitkomst van het onderzoek en de aanvraag af te wachten. In die gevallen kan het besluit tot inzet van een individuele voorziening genomen worden na de daadwerkelijke start van de hulp. Het besluit tot inzetten van de hulp moet vervolgens binnen 4 weken na de start van de hulp zijn vastgelegd in een beschikking.

  • H.

    Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de bekendmaking.

Naar boven