Publicatie Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) Koggeweg 33/35 te Venhuizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken bekend dat, gelet op artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp verklaring van geen bedenkingen (VVGB), de ruimtelijke onderbouwing voor de realisatie van een bedrijfswoning en bedrijfspand aan de Koggeweg 33/35 te Venhuizen in te zien zijn.

Ontwerp verklaring van geen bedenkingen (VVGB)

De gemeenteraad heeft op 23 januari 2023 een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de realisatie van een bedrijfswoning en bedrijfspand aan de Koggeweg 33/35 te Venhuizen.

Deze ontwikkeling past niet in het bestemmingsplan. Uit de ruimtelijke onderbouwing blijkt dat het plan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Met een VVGB en ruimtelijke onderbouwing kan op basis van artikel 2.12 lid 1 sub a, onder 3, Wabo afgeweken worden van het bestemmingsplan.

Alvorens de gemeenteraad overgaat tot definitieve afgifte van een verklaring van geen bedenkingen ligt de ontwerp verklaring van geen bedenkingen gedurende 6 weken voor een ieder te inzage.

Inzien

Vanaf 3 maart tot en met 14 april 2023 ligt het ontwerp Verklaring van geen bedenkingen (VVGB) en de bijbehorende stukken ter inzage bij de gemeente Drechterland, Raadhuisplein 1 te Hoogkarspel.

Het inzien van de documenten kan alleen op afspraak. U maakt hiervoor een afspraak met de heer Dirk Rood van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer: 0228-352352 of via www.drechterland.nl

Zienswijze

Tijdens de ter inzage periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit indienen bij de Raad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan burgemeester en wethouders van Drechterland, Postbus 9, 1616 ZG in Hoogkarspel.

Een verzoek om mondeling zienswijzen in te dienen bij de Raad wordt graag uiterlijk één week vóór afloop van de termijn (7 april 2023) tegemoet gezien. Een schriftelijke reactie heeft echter onze voorkeur.

 

Naar boven