Bekendmaking Didam-arrest: verhuur gemeentegrond

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, verhuren of in gebruik te geven, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop, verhuur en/of gebruik of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze huur. De gemeente is voornemens om de lopende huurovereenkomsten te continueren en uit een oogpunt van administratieve overwegingen (vereenvoudiging van het werkproces) deze overeenkomsten voor onbepaalde tijd te verlengen.

plaats

Aan of nabij straat

Kadastrale aanduiding

oppervlakte

Landhorst

De Quayweg

Wanroij M 676 (ged)

Ca. 3944 m2

Landhorst

Heistraat

Wanroij M 819 (ged)

Ca. 1063 m2

Oploo

Van Steenhuijsstraat

Oploo M 757 (ged)

Ca. 2561 m2

Wanroij

Hank

Wanroij A 2840 (ged)

Ca. 6371 m2

Wanroij

Hank

Wanroij A 2877 (ged)

Ca. 4391 m2

Ledeacker

Dorpsstraat

Oploo I 606 (ged)

Ca. 2968 m2

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor huur van een van de in bovenstaande tabel vermelde percelen omdat u interesse heeft in de huur van betreffend perceelgedeelte, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie aan de gemeente kenbaar maken. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verhuur alsnog op basis van een openbare procedure dient plaats te vinden.

Uw zienswijze (schriftelijk) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. “verhuur diverse percelen”

Naar boven