Wijziging van de Nadere regels terrassen gemeente Kampen 2014

De burgemeester van de gemeente Kampen,

gelezen het voorstel met kenmerk 9795-2023,

gelet op artikel 2.3.1.2, zevende lid van de Algemene plaatselijke verordening Kampen 2001,

besluit vast te stellen de volgende

Wijziging van de Nadere regels terrassen gemeente Kampen 2014

 

Artikel I

De Nadere regels terrassen gemeente Kampen 2014 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In artikel 2.1.9 (Situering en inrichting terrassen) wordt de vierde volzin gewijzigd en komt als volgt te luiden: Terrasschermen kunnen verticaal op de gevel van het (horeca)bedrijf worden geplaatst, maar mogen niet verder uit de gevel steken dan het gevel-terras diep is en op de Plantage met in achtneming van artikel 3.1.1 en artikel 4.2.

 

B

Artikel 3.1.1 wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

Op de Plantage zijn zowel gevel- als (vrij liggende) midden-terrassen aanwezig, waarvan de laatste niet direct grenzen aan het (horeca)bedrijf. Bij het verlenen van terrasvergunningen waarborgt de burgemeester in het belang van de bruikbaarheid van de weg en het veilig gebruik daarvan en mede gelet op bepalingen van het Bouwbesluit en het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen, dat er bij de indeling van de terrassen op de Plantage (en aangrenzend deel van de Oudestraat en Hofstraat) een verbindingsweg van de Oudestraat naar de Hofstraat overblijft die geschikt is voor voertuigen van de brandweer en andere hulpverleningsdiensten, de zogenaamde hulpdienstenroute. Deze hulpdienstenroute is vastgelegd op de plattegrondtekening die als bijlage bij deze nadere regels is gevoegd. De hulpdienstenroute dient te allen tijde vrij toegankelijk te blijven. Dit houdt ook in dat er binnen 1 meter aan beide zijden van de route geen vaste obstakels en terrasschermen mogen worden geplaatst en geen parasols, luifels e.d. zich boven deze route mogen bevinden.

 

D

Artikel 3.1.3 (Terrassen en de zaterdagmarkt) vervalt.

 

E

Artikel 3.1.4 (Terrassen standplaatshouders) vervalt.

 

F

Aan artikel 4.2 (Situering en inrichting terrassen) tweede lid wordt na de eerste volzin de zin toegevoegd: Binnen 1 meter aan weerszijden van de aangewezen route voor de hulpdiensten mogen geen terrasschermen worden geplaatst en mogen zich geen parasols en luifels bevinden.

 

G

Artikel 5.1.1 (Opruimen terrasmeubilair c.a.), lid 5 vervalt.

 

H

Artikel 5.1.1 lid 6 wordt omgenummerd tot lid 5.

 

I

Artikel 5.1.1 lid 7 wordt omgenummerd tot lid 6.

 

J

Artikel 5.1.1 lid 8 vervalt.

 

K

De Bijlage (Terrasindeling Plantage) tekeningen terrasindeling Plantage 1-1-2016 wordt vervangen door de tekening Terrasindeling Plantage Kampen variant 4 (tekeningnr. B-00-337611) van 7-2-2023.

 

Artikel II

Deze wijziging treedt in werking op de dag na de bekendmaking.

 

 

Aldus vastgesteld door de burgemeester op 21 februari 2023.

De burgemeester van de gemeente Kampen,

S. de Rouwe

Bijlage Terrasindeling Plantage Kampen variant 4

Naar boven