Gemeenteblad van Gouda
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Gouda | Gemeenteblad 2023, 82357 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Gouda | Gemeenteblad 2023, 82357 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Subsidieregeling Samen naar een Duurzame Omgeving 2023
Artikel 2. Doelgroep en toepassingsbereik
Subsidie wordt verstrekt aan rechtspersonen, zijnde een vereniging, stichting of coöperatie. Indien de initiatiefnemer een samenwerkingsverband is van buurtbewoners (natuurlijke personen) kunnen zij de aanvraag indienen via de Coöperatieve Vereniging Energie Gouda B.A, ook wel bekend als Energiecoöperatie Gouda (EcG). Dit is alleen mogelijk als de EcG hier mee instemt. Indien de initiatiefnemer een samenwerkingsverband is van bedrijven kunnen zij de aanvraag indienen via GO!. Dit is alleen mogelijk als GO! hier mee instemt.
Indien een samenwerkingsverband van buurtbewoners of ondernemers gebruik maakt van de constructie zoals beschreven onder artikel 2, lid 4 dan treedt EcG respectievelijk GO! op als kasbeheerder van het initiatief en kan EcG respectievelijk GO! initiatiefnemer desgewenst ondersteunen in de vorm van raad en advies. Initiatiefnemer geldt als de subsidieaanvrager en subsidieontvanger en blijft verantwoordelijk voor de uitvoering van het project en de verplichtingen zoals gesteld in deze subsidieregeling en de subsidiebeschikking.
De subsidieregeling is gericht op initiatieven op buurtniveau of op een niveau van een bedrijventerrein. Bij uitzondering kan subsidie worden verstrekt voor stadsbrede initiatieven. De initiatiefnemers dienen bij de aanvraag expliciet aan te geven hoe het initiatief bijdraagt aan de doelen van de subsidieregeling en wat de toegevoegde waarde is om het initiatief stadsbreed uit te voeren.
De aanvraag omvat in ieder geval:
Een plan van aanpak om het project uit te voeren met daarin in ieder geval een omschrijving van het project, het doel van het project, een uitgewerkte begroting met een verdeling van de verwachte kosten en inkomsten en hoe de bewoners of ondernemers wordt betrokken/geïnformeerd over het project. Indien het project onderzoekskosten omvat dan dient in het plan van aanpak tevens te worden meegenomen op welk probleem het onderzoek zich richt en welke oplossingsrichtingen worden onderzocht.
Tenzij anders overeengekomen dient de initiatiefnemer uiterlijk 1 jaar na de datum van de subsidieverlening een verzoek tot vaststelling in. Dit verzoek tot vaststelling bestaat in ieder geval uit een projectverslag inclusief financiële verantwoording in het format van de begroting uit het projectplan. Hierin beschrijft de initiatiefnemer hoe het opzetten van het project is gegaan en waar de subsidie aan is besteed, inclusief bonnen / facturen (e.d.) en betaalbewijzen (bankafschriften).
Aan de hand van het verzoek tot vaststelling stelt de gemeente vast of de toegewezen gelden rechtmatig zijn uitgegeven. Als bij de afrekening blijkt dat de aanvrager is afgeweken van de aanvraag zonder dat hiervoor instemming is gevraagd van het college kan de subsidie worden verlaagd of worden ingetrokken (zie ook artikel 11 lid f.
Onverminderd de artikelen 4:37 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 12 van de verordening, gelden voor de subsidieontvanger de volgende verplichtingen:
De gemeente heeft kennisdeling hoog in het vaandel staan. De initiatiefnemer stelt zich beschikbaar om kennis te delen met andere initiatiefnemers en geïnteresseerden in de stad. De gemeente organiseert daartoe bijeenkomsten. Na afloop van het project deelt de subsidieontvanger de bevindingen en uitkomsten van het project aan de gemeente en andere geïnteresseerden uit de stad. Daarin evalueert de initiatiefnemer de uitkomsten en wat de leermomenten zijn voor andere projecten in de stad.
De initiatiefnemer betrekt tijdig de verschillende stakeholders uit de buurt bij het project. Dit blijkt uit het vooraf ingediende plan van aanpak. Tussentijds wordt daarnaast met de initiatiefnemer afgestemd in hoeverre dit slaagt. Voorbeelden van stakeholders kunnen zijn buurtbewoners, lokale verenigingen, scholen, winkels, bedrijven etc.
Indien het project gedurende de looptijd wijzigt ten opzichte van de aanvraag dient de initiatiefnemer dit direct bij de gemeente te melden in de vorm van een wijzigingsverzoek. Dit wijzigingsverzoek omvat in ieder geval de reden van de wijziging, hoe de wijziging bijdraagt aan het doel van het project en een gewijzigde begroting. De gemeente beoordeelt het wijzigingsverzoek aan de hand van de doelstellingen van de originele aanvraag en de van de subsidieregeling.
Aansluitend bij artikel 11, lid 1.f kan de subsidieontvanger eenmalig een verzoek indienen voor uitstel voor de afronding van het project. Voor dit verzoek dienen dezelfde voorwaarden als benoemd in artikel 11, lid 1.f en aanvullend daarop omvat het verzoek een nieuwe planning. Het maximaal aan te vragen uitstel is een jaar.
Het college kan in bijzondere gevallen een artikel of artikelen van deze verordening buiten toepassing laten of daarvan afwijken, voor zover strikte toepassing daarvan zou leiden tot onbillijkheid van overwegende aard.
Het college is bevoegd steekproefsgewijs de juistheid van de aangeleverde gegevens ten behoeve van de halfjaarrapportage en ten behoeve van de verantwoording te controleren in de administratie van de aanvrager. De aanvrager verleent hieraan haar volledige medewerking.
Artikel 14. Overige bepalingen
Van toepassing zijn de Algemene subsidieverordening Gouda 2003 en het Uitvoeringsbesluit bij de algemene subsidieverordening Gouda 2003, voor zover van laatstgenoemde in deze subsidieregeling niet wordt afgeweken.
De subsidieregelingen Samen Aardgasvrij Gouda 2022 en Initiatieven in de Warmtetransitie 2022 worden ingetrokken.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-82357.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.