Wijziging Nadere regels maatschappelijke ondersteuning 2018 gemeente Boekel

Artikel 13 van de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning 2018 gemeente Boekel gaat over de bijdrage in de kosten voor Wmo-voorzieningen. Dit artikel wijzigt i.v.m. de invoering van het abonnementstarief.

 

Toegevoegd wordt:

 

Hoofdstuk 4 Bijdrage in de kosten

Artikel 13, lid 1 en 2, komen te luiden

 

Artikel 13 Bijdrage in de kosten

  • 1.

    Voor een maatwerkvoorziening die in natura wordt verstrekt wordt een bijdrage in de kosten van de inwoner gevraagd. Hulpmiddelen voor minderjarigen, rolstoelen en woningaanpassingen in gemeenschappelijke ruimten zijn hierbij uitgezonderd. Voor woningaanpassingen voor minderjarigen geldt wel dat een bijdrage in de kosten is verschuldigd.

    De bijdrage in de kosten mag niet de kostprijs van de voorziening overstijgen. De kostprijs voor een naturaverstrekking wordt gebaseerd op de gemeentelijke kosten voor de diverse soorten voorzieningen inclusief de kosten voor onderhoud, reparatie en eventuele verzekering. Er wordt een bijdrage in de kosten opgelegd zolang gebruik gemaakt wordt van de voorziening, maar deze stopt als de kostprijs is betaald.

  • 2.

    Voor een pgb wordt op dezelfde wijze als bij maatwerkvoorzieningen in natura een bijdrage in de kosten gevraagd van de inwoner. De kostprijs van een pgb is gelijk aan de hoogte van het pgb.

Voormalig artikel 13, lid 2, de kostprijs van de eigen bijdrage voor huishoudelijke verzorging komt te vervallen.

Naar boven