Wijziging van de Verordening op de vertrouwenscommissie en de commissie voor het voeren van het klankbordgesprek met de burgemeester Vlaardingen 2020

De gemeenteraad van Vlaardingen;

 

Gelezen het voorstel van het Presidium van 23 januari 2023,

 

Gelet op de Klankbordgesprekken burgemeester & gemeenteraad Handreiking Zuid-Holland,

 

Besluit:

 

Artikel B.2 lid 1 Verordening op de vertrouwenscommissie en de commissie voor het voeren van het klankbordgesprek met de burgemeester Vlaardingen 2020 te wijzigen naar: De commissie bestaat uit vier in de raad vertegenwoordigde fractievoorzitters die evenwichtig verdeeld zijn over coalitie en oppositie. De leden van de commissie worden via een separaat besluit door de raad benoemd.

 

Artikel B.5 lid 4 Verordening op de vertrouwenscommissie en de commissie voor het voeren van het klankbordgesprek met de burgemeester Vlaardingen 2020 te wijzigen naar: De commissie maakt vooraf kenbaar aan de burgemeester bij wie zij informatie zal inwinnen over het functioneren van de burgemeester. Alle in de raad vertegenwoordigende fracties krijgen de mogelijkheid om voorafgaand aan het voeren van het gesprek met de burgemeester informatie aan te dragen aan de commissie. De commissie en de burgemeester stellen in onderling overleg de agenda voor het klankbordgesprek vast. De commissie en de burgemeester krijgen voorafgaand aan het gesprek de gelegenheid, voor zover van toepassing, het verslag van het vorige klankbordgesprek in te zien.

Aldus vastgesteld in de openbare gemeenteraadsvergadering van de gemeenteraad van Vlaardingen op 2 februari 2023.

De waarnemend griffier,

I.L.J.C. Konings LLB MA

De voorzitter,

drs. B. Wijbenga-van Nieuwenhuizen

Naar boven