Ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7, ontwerp beeldkwaliteitparagraaf, ontwerp besluit hogere grenswaarden en besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 23 februari tot en met 5 april 2023 voor eenieder ter inzage ligt:

 

• het ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7;

• ontwerp beeldkwaliteit paragraaf;

• ontwerpbesluit hogere grenswaarden en

• besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

Inhoud

Aan de Weseperstraat 7 in Deventer, in de wijk Voorstad Oost, ligt het terrein van de voormalige Karwei. Net als voor andere terreinen in de directe omgeving hiervan, is een herontwikkeling van bedrijventerrein naar wonen beoogd. Efy Group B.V. heeft hiertoe een plan ontwikkeld voor 11 woningen in de sociale koopsector, 20 appartementen in de middeldure huursector, drie koopappartementen in de vrije sector en vier grondgebonden woningen in de vrije koopsector. (in totaal 38 nieuwe woningen). Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de woningbouwbehoefte in de stad en wordt de leefbaarheid in het gebied verbeterd.

Het vigerende bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen, deel B, staat deze ontwikkeling niet toe. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, is het nodig een ruimtelijke procedure te doorlopen. Hiertoe is het ontwerp Crisis- en herstelwetbestemmingsplan Weseperstraat 7 opgesteld en zijn de daarbij benodigde onderzoeken uitgevoerd.

 

Voor deze ontwikkeling is gebleken dat geen m.e.r.-(beoordelings)procedure nodig is. Het hinderaspect geluid maakt het nodig om een hogere grenswaarde vast te stellen.

In overleg met de PAR (welstandscommissie) is ervoor gekozen om geen zelfstandig Beeldkwaliteitsplan op te stellen, maar om een beeldkwaliteitparagraaf op te nemen in de bestemmingsplantoelichting. Na vaststelling is deze mede kaderstellend bij de herontwikkeling van dit gebied.

Het ter inzage leggen van het ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7 voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een juridisch-planologische regeling die deze herontwikkeling mogelijk

maakt.

 

Inzien

Het ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7, inclusief beeldkwaliteitsparagraaf, met bijbehorende documenten kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw037-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.Chw037-OW01/

 

Het ontwerp Chw bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan met bijbehorende documenten inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570

 

 

Reageren

Het ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7 ligt van 23 februari tot en met 5 april 2023 ter inzage. U kunt tot en met 5 april 2023 reageren.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7, het ontwerp besluit hogere grenswaarden of het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling dan brengt u een zienswijze in. Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de Gemeenteraad,

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. zienswijze ontwerp Chw bestemmingsplan Weseperstraat 7.

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie

Na de inzageperiode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Het eventueel aangepaste plan wordt ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Dit geldt niet voor het besluit op de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling en het besluit hogere grenswaarden. Hiervoor is het college van burgemeester en wethouders (in plaats van de gemeenteraad) bevoegd gezag. Desalniettemin kunnen zienswijzen hierop worden ingediend in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, is er de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

Naar boven