Publicatie voorontwerpbestemmingsplan Eiwitcampus Beers (NB)

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Eiwitcampus Beers’ ter inzage wordt gelegd. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt ook voor vooroverleg aangeboden aan de daarvoor in aanmerking komende instanties. Deze bekendmaking is ook een vooraankondiging zoals bedoeld in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied is gesitueerd aan de Dr. Moonsweg 5 in Beers (NB). Het is gelegen in het buitengebied, direct ten westen van de bebouwde kom van Beers. Het perceel ligt tussen de Provincialeweg N321 en de Elstweg. Het betreft de kadastrale percelen gemeente Cuijk, sectie N nummer 359, en sectie P nummers 623 en 1219.

Wat is de inhoud van het plan?

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een Eiwitcampus mogelijk. De Eitwitcampus richt zich op innovatie, praktijkonderzoek en research. Hierdoor is er geen sprake van een regulier agrarisch bedrijf, maar van een proefboerderij en onderzoekslocatie waar methodes bedacht, ontwikkeld en beproefd worden.

De campus biedt ruimte aan kantoor- en onderzoek, werkplaatsen, experimentele concepten voor het houden van dieren en nieuwe landbouwkundige methoden. Daarnaast kunnen er verblijfsruimtes worden gerealiseerd voor mensen die op de Campus werkzaam zijn en ontvangen worden (rondleidingen, vergaderingen, scholing, seminars).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit het voorontwerpbestemmingsplan en bijbehorend beeldkwaliteitsplan in te zien. Deze liggen zes weken voor inspraak ter inzage van woensdag 22 februari tot en met dinsdag 4 april 2023. De stukken zijn digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op plannaam ‘Eiwitcampus Beers’ of op plannummer NL.IMRO.1982.BPBeEiwitcampus-VO01. Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wilt inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro@landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

De inspraakperiode biedt u de gelegenheid om ons te wijzen op uw opvatting over het voorontwerpbestemmingsplan en op eventuele onvolkomenheden voordat het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan formeel ter inzage worden gelegd. Gedurende de termijn van inspraak kan iedereen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan bij ons indienen. Een schriftelijke inspraakreactie richt u aan burgemeester en wethouders van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge inspraakreactie kunt u telefonisch contact opnemen met de behandelend ambtenaar Anneke Hozee, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe verloopt de procedure verder?

De inspraakreacties (en de reacties van de overleginstanties) op het voorontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per inspraakreactie wordt aangegeven of, en op welke wijze de inspraakreactie heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Vervolgens krijgt het (al dan niet aangepaste) voorontwerpbestemmingsplan de status van ontwerpbestemmingsplan, dat eveneens wordt gepubliceerd en ter inzage wordt gelegd.

Cuijk, 21 februari 2023

Burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk

Naar boven