Gemeente Leudal – Instellen diverse tijdelijke gehandicapten-parkeerplaatsen in Leudal tijdens de verkiezingen op woensdag 15 maart 2023

 

Verkeersbesluit nr. 2023/003

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal,

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: Wvw 1994) is het dagelijks bestuur van de gemeente Leudal bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Op grond van het Mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit gemeente Leudal d.d. 23 maart 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan mr. L.J. van der Linden, afdelingshoofd Ruimte.

Vereiste van het besluit

Gelet op:

- artikel 15 lid 1 van de Wvw 1994, op grond waarvan de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (hierna: BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, krachtens een verkeersbesluit geschiedt;

- artikel 12 BABW, op grond het plaatsen of verwijderen van de in dit artikel genoemde verkeerstekens krachtens een verkeersbesluit geschiedt;

- artikel 14 BABW, op grond waarvan de plaatsing van onderborden, zoals bedoeld in artikel 8, lid 2 en lid 3 van het BABW, in het betrokken verkeersbesluit tot uitdrukking gebracht;

- artikel 24 BABW, op grond waarvan verkeersbesluiten worden genomen na overleg met de korpschef van politie of diens gemandateerde.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat

- er op dit moment geen algemene gehandicaptenparkeerplaats aanwezig is binnen een straal van 50 meter van de ingang van een aantal stembureaus.

- deze gehandicaptenparkeerplaatsen nodig zijn voor de toegankelijkheid van deze stembureaus in de gemeente Leudal op woensdag 15 maart 2023.

- in de omgeving van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen blijven er voldoende mogelijkheden aanwezig om te parkeren.

- de realisering van de diverse gehandicaptenparkeerplaatsen geen onevenredige parkeerdrukverhoging in de omgeving veroorzaakt.

- er geen infrastructurele maatregelen getroffen worden om deze tijdelijke gehandicaptenparkeerplaatsen te ondersteunen.

- de diverse parkeerplaatsen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van de diverse kernen.

- de diverse parkeerplaatsen wegen zijn als bedoeld in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994.

- dat de diverse parkeerplaatsen onder beheer zijn van de gemeente Leudal of van particulieren cq. bedrijven en dat het college van de gemeente Leudal derhalve bevoegd is tot het nemen van het verkeersbesluit.

- het treffen van een verkeersmaatregel een normale maatschappelijke ontwikkeling is waarmee eenieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven.

 

is het daarom gewenst om:

- voor de toegankelijkheid van de diverse stembureaus per locatie minimaal één tijdelijke algemene gehandicapten parkeerplaats te realiseren.

 

Gelet op artikel 2 Wvw 1994 strekt de in dit besluit genoemde verkeersmaatregel tot:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

- het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten wij:

1. Door plaatsing van het bord E06 van Bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, een aantal parkeervakken cq. weggedeelten in diverse kernen aan te wijzen als tijdelijke algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, namelijk:

* in Roggel: het eerste parkeervak gelegen op de parkeerplaats gelegen aan het Pietersplein nabij de achter ingang van het hotel-restaurant Beukelaar te Roggel;

* in Horn: twee parkeervakken bij de ingang van scholengemeenschap St. Ursula in Horn gelegen aan de Bergerweg;

* in Horn: het eerste parkeervak gelegen aan het Kerkpad 5 nabij de ingang van hotel-restaurant de Abdij te Horn;

 

* in Heythuysen: twee parkeervakken bij de ingang van het stembureau aan de achterzijde van scholengemeenschap St. Ursula in Heythuysen gelegen aan de Tienderweg;

* in Neeritter: het parkeervak voor Driessenstraat nr. 25 in Neeritter;

* in Nunhem: het eerste parkeervak gelegen op de parkeerplaats op de hoek Molenbergstraat/Kerkstraat gelegen voor gemeenschapshuis St. Servaas te Nunhem;

* in Haler: het eerste parkeervak gelegen aan de Pinxtenstraat te Haler nabij de ingang van Ons Dorpshuis;

2. te bepalen dat de onder “1” bedoelde tijdelijke verkeersmaatregelen uitsluitend gelden op woensdag 15 maart 2023.

3. De locaties van de in dit besluit genoemde verkeersmaatregelen zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekeningen.

De bekendmaking van dit verkeersbesluit te laten geschieden door plaatsing van het besluit in het Gemeenteblad.

 

Heythuysen, 14 februari 2023

 

Burgemeester en wethouders van Leudal

Namens dezen,

 

 

mr. L.J. van der Linden

Afdelingshoofd Ruimte

 

Bijlagen

- 7 Tekeningen “Tijdelijke verkeersmaatregel 2023/003” met tekeningnummer VB.2023/003-01 t/m VB.2023/003-07.

 

Bezwaar

Tegen het besluit staat bezwaar open. U kunt contact opnemen met mevrouw M. Smeets, tel. 0475-859000 als u meer wilt weten over het besluit of als het besluit onduidelijk is. Indien u het niet eens bent met de inhoud van het besluit, kunt u binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Leudal, postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.

Het bezwaarschrift bevat tenminste:

- De naam en het adres van de indiener(s)

- De datum van het bezwaarschrift

- Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; u kunt ook een kopie van dit besluit toevoegen

- De gronden van het bezwaar (motivering)

- Uw handtekening

Het besluit geldt ook tijdens de bezwaarschriftprocedure. Om dat te voorkomen kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de bestuursrechter. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ  Roermond. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor nadere informatie over de voorwaarden, kijk op www.rechtspraak.nl.

Naar boven