Kennisgeving ontwerp Wijzigingsbesluit Welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam welstandskader en beleidsregel gevelreclame Zuidas

Het college van burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2023 ingestemd met het vrijgeven van het ontwerp Wijzigingsbesluit Welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam welstandskader en beleidsregel gevelreclame Zuidas voor inspraak.

Wat wijzigt er met het ontwerp Wijzigingsbesluit voor gevelreclame op Zuidas?

Waar voorheen via een bijlage bij de welstandsnota aparte criteria voor gevelreclame op Zuidas gelden, zorgt dit ontwerp Wijzigingsbesluit er voor dat de criteria en regels voor gevelreclame in Zuidas volledig aansluiten op de algemene regeling voor gevelreclame in de welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam. Slechts voor twee onderdelen (zichtcriterium en lichthinder) gelden aanvullende criteria. Deze criteria en regels worden niet meer in een aparte bijlage opgenomen, maar staan allemaal overzichtelijk in hetzelfde hoofdstuk van de welstandsnota. Boven de artikelen in de welstandsnota is een sturingstabel opgenomen. In deze sturingstabel wordt aangegeven voor welk deel van de stad het artikel geldt. Hiermee wordt duidelijk welke criteria en regels in dit hoofdstuk specifiek voor Zuidas gelden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp Wijzigingsbesluit Welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam welstandskader en beleidsregel gevelreclame Zuidas ligt met ingang van 16 februari tot en met 29 maart 2023 ter inzage, bij de volgende stadsloketten:

  • Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam.

  • Het Stadsloket van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam.

Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/ .

De stukken zijn ook digitaal in te zien als pdf-bestand op www.amsterdam.nl/inspraak en op www.zuidas.nl.

Hoe kunt u uw reactie naar voren brengen?

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden en alle ingezetenen van Amsterdam reageren op het ontwerp wijzigingsbesluit.

U kunt online reageren via www.amsterdam.nl/inspraak.

Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam. Per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, onder vermelding van ‘ inspraakreactie ontwerp Wijzigingsbesluit Welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam welstandskader en beleidsregel gevelreclame Zuidas’.

Wat gebeurt er met uw inspraakreactie?

Na de inspraakperiode worden de ingekomen reacties op het ontwerp wijzigingsbesluit verwerkt in een Nota van Beantwoording en worden de inspraakreacties, voor zover aan de orde, verwerkt in het definitieve wijzigingsbesluit. Vervolgens wordt het definitieve wijzigingsbesluit via het college van burgemeester en wethouders ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inspraakmogelijkheden en het digitaal raadplegen van het ontwerp Wijzigingsbesluit Welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam welstandskader en beleidsregel gevelreclame Zuidas kijkt u op www.amsterdam.nl/inspraak en op www.zuidas.nl.

Amsterdam, 15 februari 2023

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven