Besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld tot het aanbrengen van wijzigingen in Bijlagen bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld;

 

gelet op de artikelen 2:10, 2:48, 2:48a en 2:65 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Barneveld;

 

besluit:

 

de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld te wijzigen:

Artikel I Wijziging van de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld

A

Aan artikel 3, eerste lid, van de ‘Nadere regels en beleidsregels objecten op de weg’, zijnde Bijlage B bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld wordt de volgende zin toegevoegd:

 

Een terras kan uitsluitend doorsneden worden door een trottoir, fietspad of voetgangerszone.

 

B

Onder het kopje ‘Barneveld’ in artikel 1 van het ‘Aanwijzingsbesluit verbod nuttigen en voorhanden hebben aangebroken verpakking alcoholhoudende drank’, zijnde Bijlage G bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld wordt de tekst ‘het gebied in en rondom het Schaffelaarsebos;’ vervangen door ‘Landgoed Schaffelaar;’.

 

C

In artikel 1, onderdeel c, van het ‘Aanwijzingsbesluit bedelarij’, zijnde Bijlage I bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, wordt ‘Sportparklaan’ vervangen door ‘Sportparkstraat’.

 

D

Na het ‘Aanwijzingsbesluit ventverbod’, zijnde Bijlage T bij de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld, wordt een nieuwe Bijlage U toegevoegd, die als volgt luidt:

 

BIJLAGE U

Besluit van burgemeester en wethouders tot het aanwijzen van openbare plaatsen waar het verbod geldt om te roken

Op grond van artikel 2:48a van de Verordening geldt een verbod om op door burgemeester en wethouders aangewezen openbare plaatsen of wegen in de open lucht te roken. Met dit besluit vindt deze aanwijzing plaats.

 

Artikel 1 Aanwijzing

De volgende locaties en de daarachter vermelde tijden worden respectievelijk aangewezen als openbare weg waar, en als de tijden tussen welke, het verbod bedoeld in artikel 2:48a van de Verordening, van toepassing is:

  • het gedeelte van het fiets- en voetpad tussen de percelen Rietberglaan 4 (Sportcentrum De Meerwaarde) en 6 (school De Meerwaarde) in Barneveld, dat loopt vanaf de aansluiting hiervan bij de rijweg van de Rietberglaan tot aan de kruising met het fietspad langs de Hollandse Hoenlaan in Barneveld. Deze aanwijzing geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur.

Artikel 2 Citeertitel

Dit onderdeel van de Uitvoeringsbepalingen APV Barneveld wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit rookverbod.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking ervan.

Aldus vastgesteld op 7 februari 2023,

Burgemeester en wethouders voornoemd,

W. Wieringa

secretaris

J.J. Luteijn,

burgemeester

Naar boven