Besluit beoordeling m.e.r.-plicht voor het wijzigen van een vleesvarkenshouderij naar een melkgeitenhouderij aan Weerdinger-Erfscheidenveen 15 te Nieuw-Weerdinge

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden (de datum van bekendmaking is eerst genoemd):

NIEUW-WEERDINGE

2 februari 2023, Weerdinger-Erfscheidenveen 15, het wijzigen van een vleesvarkenshouderij naar een melkgeitenhouderij (25127-2022)

De bestaande varkensstallen worden gesloopt en vervangen door 2 nieuwe stallen voor het houden van 2700 melkgeiten en 1443 opfokgeiten.

Op grond van het Besluit milieueffectrapportage 1994 dient bij een activiteit van een dergelijke omvang door het bevoegd gezag beoordeeld te worden of gezien de kenmerken van de activiteit, de plaats waar de activiteit wordt verricht en de kenmerken van de gevolgen van de activiteit een milieueffectrapport gemaakt moet worden met het oog op de aan te vragen vergunning(-en).

Na een beoordeling van de aangeleverde gegevens is besloten dat geen sprake is van een activiteit waarvoor, vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben, een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Inzage

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken, na de genoemde datum van bekendmaking, inzien (op afspraak) bij het gemeentehuis van de gemeente Emmen, Raadhuisplein 1, 7811 AP te Emmen.

RechtsbeschermingDit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen te zijner tijd kenbaar worden gemaakt in het kader van de vergunningprocedure.

Naar boven