Verkeersbesluit gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

Medewerker Beleidsuitvoering Fysiek Domein,

daartoe gemachtigd op grond van het mandaatbesluit van burgemeester en wethouders,

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

dat de aanvrager een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aanvraagt aan de Kerklaan ter hoogte van nummer 95 te Kortenhoef.

dat de parkeerdruk ter plaatse van de Kerklaan ter hoogte van 95 te Kortenhoef hoog is;

dat de aanleg van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats daarom gewenst is;

dat bij politie advies is ingewonnen over deze verkeersmaatregel en deze is goedgekeurd;

dat de onderhavige (parkeer)plaats verkeerstechnisch geschikt is om als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats te worden ingericht;

dat de betreffende parkeerhaven in beheer is van de Gemeente Wijdemeren.

 

BESLUIT

 

  • 1.

    een parkeerplaats aan de Kerklaan ter hoogte van nummer 95 te Kortenhoef aan te wijzen (overeenkomstig bijgaande gewaarmerkte tekening) als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats door het aanbrengen van bord E6 met onderbord, zoals vermeld in Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • 2.

    hiervan mededeling te doen in de plaatselijke pers. 

 

 

Het verkeersbesluit is geregeld in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) en in de wet gebaseerde nadere regelgeving zoals het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Ingevolge artikel 15, WVW, geschiedt de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens die een gebod of verbod inhouden, krachtens een verkeersbesluit.

Ingevolge artikel 12 sub a (BABW) is er een verkeersbesluit nodig voor het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats.

Ingevolge artikel 18, eerste lid, sub d., WVW, worden verkeersbesluiten voor wegen die niet in beheer zijn bij het rijk, een provincie of een waterschap, genomen door de gemeenteraad of, krachtens besluit van de raad, door burgemeester en wethouders.

Ingevolge artikel 24, BABW, worden verkeersbesluiten genomen na overleg met de chef van het betrokken politiekorps

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit staat conform artikel 20 van de Wegenverkeerswet juncto artikel 7:1, lid 1 juncto artikel 6:4, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht gedurende zes weken na bekendmaking, voor belanghebbenden de mogelijkheid open om bezwaar in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren.

Naar boven