Eerste wijziging van de verordening op de heffing en de invordering van leges 2023

De raad der gemeente Soest;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 december 2022;

 

 

 

b e s l u i t:

 

vast te stellen de:

 

Eerste wijziging van de verordening op de heffing en de invordering van leges 2023

Artikel I

Hoofdstuk 2 (vooroverleg/beoordeling conceptaanvraag) en hoofdstuk 4 (vermindering) van Titel 2 van de tarieventabel behorende bij de legesverordening 2023 wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt.

 

Hoofdstuk 2

Omgevingsoverleg:

 

2.2

Het tarief bedraagt voor :

2.2.1

Het in behandeling nemen van een verzoek om vooroverleg in verband met het verkrijgen van een indicatie of een voorgenomen kleinschalig project voor het verbouwen en/of uitbreiden van een woning of het verbouwen of wijzigen van een bestaand bedrijf of andere instelling en het oprichten van bebouwing die al is voorzien in het bestemmingsplan, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunbaar of vergunningvrij is, bedraagt het tarief (Verzoek om vooroverleg kleine plannen woningen en bedrijven):

€ 532

2.2.2

Het in behandeling nemen van een verzoek tot een eerste ambtelijke indicatie van een ruimtelijke ontwikkeling waarbij wordt bezien of verdere beoordeling in de vorm van een Omgevingsoverleg ruimtelijke ontwikkelingen als bedoeld in artikel 2.2.3 zinvol is, bedraagt het tarief (Intaketafel ruimtelijke ontwikkelingen):

€ 250

2.2.3

Het in behandeling nemen van een verzoek tot het houden van een omgevingsoverleg met betrekking tot een ruimtelijke ontwikkeling met een of meer activiteiten die gevolgen kunnen hebben voor de fysieke leefomgeving, bedraagt het tarief (Omgevingsoverleg c.q. Omgevingstafel ruimtelijke ontwikkelingen):

€ 2.500

 

Hoofdstuk 4

Vermindering na omgevingsoverleg:

 

2.4.1

Als de aanvraag om een omgevingsvergunning is voorafgegaan door een aanvraag om omgevingsoverleg als bedoeld in artikel 2.2.1 en artikel 2.2.3, waarop de aanvraag om de omgevingsvergunning betrekking heeft, bestaat onder de in het artikel 2.4.2 genoemde voorwaarden aanspraak op vermindering van de in het kader van artikel 2.2.1 en artikel 2.2.3 geheven leges voor: 

100%

2.4.2

Voor de toepassing van artikel 2.4.1 wordt de aanvraag om een omgevingsvergunning gedaan: a. voor dezelfde activiteit of activiteiten als waarop het omgevingsoverleg betrekking had; b. in overeenstemming met de uitkomsten van het omgevingsoverleg; en c. binnen 12 maanden na het laatste omgevingsoverleg of, als het omgevingsoverleg volgens afspraak leidt tot een kennisgeving aan de aanvrager, na de dagtekening van de kennisgeving.

2.4.3

Bij de toepassing van artikel 2.4.1 blijft voor het in behandeling nemen van de aanvraag om de omgevingsvergunning in ieder geval verschuldigd het tarief van:

€ 166,70

Artikel II Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

  • 2.

    Deze verordening kan worden aangehaald als “Eerste wijziging van de Verordening Leges 2023”

Soest, 9 februari 2023

de raad voornoemd,

de griffier,

Drs. M.A.C. van Esterik

de voorzitter,

R.T. Metz

Naar boven