Voorgenomen vestiging recht van erfpacht

De gemeente Enkhuizen is voornemens om een recht van erfpacht te vestigen ten behoeve van VMG Yachtbuilders Holding BV, op een perceel grond, gelegen bij Volmolen 2 te Enkhuizen, kadastraal bekend gemeente Enkhuizen sectie G nummers 102 en 123, respectievelijk groot vijf honderd zeven en dertig vierkante meter (537 m2) en een honderd negen en zeventig vierkante meter (179 m2) 

Deze percelen zijn oeverstroken, gelegen tussen het IJsselmeer en gronden en opstallen aan Volmolen 2, die reeds in eigendom zijn van VMG Yachtbuilders Holding BV.

Verkoop van deze oeverstroken acht de gemeente niet wenselijk, maar het vestigen van het recht van erfpacht van dit perceel is door de ligging onlosmakelijk verbonden met het eigendom van Volmolen 2.

De gemeente meent op grond van het voorgaande dat VMG Yachtbuilders BV de enige serieuze gegadigde is om als erfpachter op te treden.

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit binnen 20 dagen na de dag van deze publicatie, met opgave van redenen, schriftelijk kenbaar te maken bij de gemeente Enkhuizen, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel t.a.v. de heer C.K. Groot, onder vermelding van ‘Reactie op voornemen tot vestigen recht van erfpacht op perceel grond bij Volmolen 2’

Blijven reacties op deze publicatie uit, dan is de gemeente vrij om verder gevolg te geven aan haar voornemen tot verlening van een opstalrecht.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Naar boven