Publicatie voorgenomen verhuur gemeente Hoorn

 

 

Intentie tot verhuur grond bij Slapershaven 14 te Hoorn

De gemeente Hoorn heeft het voornemen om de grond te verhuren aan de eigenaar van de direct aangrenzende woonark, ten behoeve van het gebruik als tuin. Het perceel grond is gelegen Slapershaven 14 te Hoorn en heeft een oppervlakte van circa 224 vierkante meter.

 

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente bij verhuur van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het huren van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is de gemeente van oordeel dat bij deze verhuur de eigenaar van Slapershaven 14 de enige serieuze gegadigde is.

 

Argumenten

De aanvrager is per 1 februari jl. eigenaar geworden van de woonark gelegen aan de Slapershaven. Hiervoor werd de grond ook al verhuurd aan de toenmalige woonarkeigenaar. De grond is zodanig gelegen dat de huidige eigenaar als enige serieuze gegadigde in aanmerking kan komen.

 

Termijn reactie

De gemeente Hoorn zal drie (3) weken na de datum van deze publicatie overgaan tot het verkopen van de betreffende grond. Als u het niet eens bent met deze verkoop, dan moet u dit binnen drie (3) weken na publicatie van dit bericht in het Gemeenteblad bekend maken bij ons. Dit kan door een gemotiveerd bericht te sturen naar het e-mailadres e.smit@hoorn.nl. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

 

Voor nadere inlichtingen W.H.K. Smit,

 

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

 

Naar boven