Wijzigingsbesluit Uitvoerings- en aanwijzingsbesluit parkeerbelasting Amsterdam 2023

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 225, eerste lid onder a van de Gemeentewet, artikel 4, eerste lid onder d van de Parkeerverordening 2013 en artikel 7 van de Verordening parkeerbelastingen Amsterdam 2023,

 

besluit:

Artikel I  

Het Uitvoerings- en aanwijzingsbesluit parkeerbelasting Amsterdam 2023 wordt als volgt gewijzigd:

  • a.

    In de bijlage “Deeltariefgebieden” bij het “Uitvoerings- en aanwijzingsbesluit parkeerbelasting Amsterdam 2023” wordt de omschrijving van deeltarief gebied 4c gewijzigd en komt te luiden:

     

    In deeltariefgebied 4c wordt parkeerbelasting geheven van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 19:00. Deeltariefgebied 4c wordt gevormd door deeltariefgebieden 4c.1, 4c.2 en 4c3.

     

    Deeltariefgebied 4c.1 Het gebied Zeeburgereiland voor zover gelegen ten noorden van het midden van de IJburglaan en ten oosten van de Zuiderzeeweg.

     

    Deeltariefgebied 4c.2 Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door alle eilanden van de wijk IJburg (Steigereiland, Haveneiland, Rieteilanden, Rieteiland Oost, Centrumeiland, Strandeiland en Buiteneiland) met inbegrip van het parkeerterrein sportpark Diemerpark ter hoogte van het Dick Hilleniuspad.

     

    Deeltariefgebied 4c.3 Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van de Kruislaan, (2) de spoorlijn Amsterdam – Diemen, (3) de zuidzijde van het Voorlandpad, (4) het midden van de Radioweg, (5) het Middenmeerpad, (6) de oostzijde van de Middenweg, (7) het water zuidoostelijk van de Teslaweg, (8) het water zuidoostelijk van de Hertzstraat, (9) het water zuidwestelijk van de Jaap Eden IJsbaan (overdekt) in denkbeeldige lijn doorgetrokken tot het midden van de Kruislaan.

     

  • b.

    In de bijlage “Deeltariefgebieden” bij het “Uitvoerings- en aanwijzingsbesluit parkeerbelasting Amsterdam 2023” wordt de omschrijving van deeltarief gebied 10c gewijzigd en komt te luiden:

     

    In 10-cent-deeltariefgebied 10c wordt parkeerbelasting geheven van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 21:00.

     

    10-cent-deeltariefgebied 10c.1 Het gebied bestaande uit de parkeerplaatsen aan het Drie Burgpad, de Kruislaan tussen Drie Burgpad zen Weesperzijde en de Fizeaustraat tussen de Kruislaan en het water ten noordwesten van Sportpark Drie Burg.

Artikel II  

Deze regeling treedt in werking met ingang van 27 februari 2023

Artikel III  

Deze regeling wordt aangehaald als Wijzigingsbesluit Uitvoerings- en aanwijzingsbesluit parkeerbelasting Amsterdam 2023.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 31 januari 2023.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Met dit wijzigingsbesluit wordt het 10-cent tarief bij de sportparken Middenmeer en Voorland opgeheven om parkeeroverlast tegen te gaan – hier gaat het reguliere parkeertarief van €3,50 per uur gelden (tariefgebied 4). Tegelijkertijd met het opheffen van het 10-cent-tarief wordt de eindtijd van betaald parkeren teruggebracht tot 19:00 uur om de impact van deze wijziging op de sportverenigingen die actief zijn op deze sportparken te beperken.

Naar boven