Besluit van de raad van de gemeente Aalsmeer tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Aalsmeer

Zaaknummer: Z23-076605

De raad van de gemeente Aalsmeer;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2023;

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet;

gezien het raadsvoorstel van 31 oktober 2023;

besluit:

Artikel I

De Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Aalsmeer wordt als volgt gewijzigd:

A.

In artikel 1.1 Begripsbepalingen wordt lid 13 als volgt toegevoegd:

  • Lid 13: Partyschip: elk vaar-of drijftuig, al dan niet in staat tot waterverplaatsing, dat feitelijk wordt gebruikt of geschikt is om te worden gebruikt als middel tot verplaatsing of (tijdelijk) verblijf te water en dat, zelfstandig of in combinatie, gericht is op het, al dan niet tegen betaling, samenbrengen van mensen.

B .

Artikel 2:25, lid 5, 6, 7 en 8 worden als volgt gewijzigd:

5. Onverminderd het bepaaldein artikel 1:8 van deze verordening kan de burgemeester besluiten een aanvraag voor een regulier evenement te weigeren als minder dan 8 weken voorafgaand aan de eerste dag van het evenement geen volledige aanvraag is ingediend.

6. Onverminderd het bepaalde in artikel 1:8 van deze verordening kan de burgemeester besluiten een aanvraag voor een aandacht evenement te weigeren als minder dan 12 weken voorafgaand aan de eerste dag van het evenement geen volledige aanvraag is ingediend.

7. Onverminderd het bepaalde in artikel 1:8 van deze verordening kan de burgemeester besluiten een aanvraag voor een risico evenement te weigeren als:

a. het risico evenement niet door de organisator daarvan voor 1 december van het voorafgaande jaar en tot 1 jaar voorafgaand aan het evenement is gemeld via het meldingsformulier risico evenement;

b. minder dan 26 weken voorafgaand aan de eerste dag van het evenement geen volledige aanvraag is ingediend.

8. Onverminderd het bepaalde in artikel 1:8 van deze verordening kan een vergunning voor vechtsportwedstrijden en -gala's geweigerd worden als de natuurlijke personen die het evenement organiseren van in enig opzicht van slecht levensgedrag zijn.

C.

Artikel 2.27a Partyschepen wordt als volgt toegevoegd:

 

Artikel 2.27a Partyschepen

  • 1.

    Partyschepen zijn verboden wanneer er sprake is, zowel door inrichting als gedrag, van (concrete vrees voor) openbare ordeverstoring of bovenmatige overlast c.q. onveiligheid voor de (potentiële) bezoekers of betrokkenen c.q. (potentieel) gevaarlijke situaties.

  • 2.

    Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op vergunde rondvaartboten.

D.

Artikel 2:48a Lachgasverbod komt te vervallen.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 21 december 2023.

De plv. griffier,

drs. O.F. Matheijsen

De voorzitter,

mr. G.E. Oude Kotte

Naar boven