Voornemen grondverhuur Diemerpolderweg te Diemen

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778) het ‘Didam’-arrest gewezen. Uit dit arrest vloeit voort dat gemeenten bij voorgenomen verkopen van onroerende zaken (en andere vormen van gronduitgifte of persoonlijke gebruiksrechten) mededingingsruimte moeten bieden aan potentiële gegadigden, tenzij een uitzonderingsregel zoals bedoeld in rechtsoverweging 3.1.6 uit het eerder genoemde arrest van toepassing is.

Hierbij maakt de gemeente Diemen haar voornemen bekend om een bestaande huurovereenkomst ten aanzien van (een gedeelte van) het perceel DMN A 4655, plaatselijk bekend als Diemerpolderweg 2, met A.M. Hammerstein Holding B.V. (hierna: de huurder) te verlengen voor de duur van vier jaar. De gemeente ziet de huurder als de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt om deze grond aansluitend op de huidige huurovereenkomst voor vier jaar te huren omdat hij reeds een langlopende huurovereenkomst ten aanzien van dit perceel heeft, deze wenst te verlengen en voor de exploitatie van opstallen op het perceel afhankelijk is van de verlenging van de huurovereenkomst.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verhuur van de gemeente Diemen, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen 20 dagen na publicatiedatum van dit voornemen kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan info@diemen.nl t.a.v. zaaknummer 2022-123139 onder vermelding van “Reactie op voorgenomen verhuur Diemerpolderweg”.

Indien een tijdige reactie wordt ontvangen, beoordeelt de gemeente Diemen de schriftelijke motivering binnen 20 dagen na het einde van de reactietermijn en zal zij u haar standpunt mededelen.

Indien u zich vervolgens niet kunt verenigen met het standpunt van de gemeente, dan kunt u uiterlijk binnen 20 dagen na dagtekening van het standpunt een kort geding procedure bij de bevoegde voorzieningenrechter aanhangig maken. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient u per e-mail te verzenden aan info@diemen.nl t.a.v. 2022-123139 onder vermelding van “Reactie op voorgenomen verhuur Diemerpolderweg”.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht of het tijdig aanhangig maken van een kort geding vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren.

 

Naar boven