Wijziging Subsidieregeling Katwijks Isolatiefonds

 

  • 1.

    Enkele aanpassingen van de 'Subsidieregeling Katwijks Isolatiefonds' m.b.t. leden van een VvE vast te stellen zoals hierna opgenomen onder 'Aanleiding en doel' en deze per 1 januari 2024 in werking te laten treden.

Aanleiding en doel

In de huidige tekst van de Subsidieregeling Katwijks Isolatiefonds (KIF) worden eigenaar-bewoners die lid zijn van een vereniging van Eigenaren (VvE) per definitie uitgesloten van subsidiedeelname. Dit terwijl zij in sommige gevallen kunnen isoleren zonder dat daar toestemming of tussenkomst van de VvE voor nodig is. Vaak gaat het in deze gevallen om het installeren van beglazing.

 

De afgelopen periode zijn er enkele gevallen gesignaleerd van inwoners die wel aan alle voorwaarden van het KIF voldoen en zelfstandig willen isoleren, maar niet in aanmerking komen voor subsidie omdat ze lid zijn van een VvE. In de huidige situatie vallen deze inwoners tussen wal en schip: ze wonen in een slecht geïsoleerde woning en willen deze isoleren, maar kunnen in tegenstelling tot eigenaren van grondgebonden koopwoningen niet gebruik maken van de subsidie. Met een kleine wijziging aan de tekst van de subsidieregeling zou deelname van leden van VvE’s mogelijk gemaakt kunnen worden.

 

Het gaat om de volgende aanpassingen:

  • -

    Artikel 1, onder g) van de “Subsidieregeling Katwijks Isolatiefonds” aan te passen naar: “een woning zoals bedoeld in artikel 7:234 van het Burgerlijk Wetboek”;

  • -

    Artikel 5 van de “Subsidieregeling Katwijks Isolatiefonds” uit te breiden met “indien de eigenaar-bewoner lid is van een Vereniging van Eigenaren, geldt de subsidie alleen voor zelfstandig uitgevoerde isolatiemaatregelen die zonder toestemming of besluit van de Vereniging van Eigenaren aangebracht mogen worden”.

Naar boven