Besluit van de burgemeester van Huizen

  • 1.

    Op grond van artikel 2:30, eerste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Huizen 2014, wordt in het belang van de openbare orde en veiligheid het volgende bevel uitgevaardigd.

Alle inrichtingen met een exploitatievergunning horecabedrijf mogen van 31 december 2023 22.00 uur tot 1 januari 2024 10.00 uur NIET geopend zijn voor publiek.

Uitgezonderd van dit bevel tot tijdelijke sluiting zijn:

    • 1.

      Irish Pub Holy Moly

    • 2.

      Grandcafé het Heertje

  • 2.

    Op grond van artikel 2:29, tweede lid, en artikel 2:29a, derde lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening Huizen 2011, wordt voor de hierboven genoemde horecabedrijven een ander sluitingsuur vastgesteld:

  • Het sluitingsuur op 1 januari 2024 wordt vastgesteld op 04.00 uur.

Aldus besloten te Huizen op 20 december 2023

De burgemeester van Huizen

N. Meijer

Toelichting

De voorbereiding op de jaarwisseling 2023-2024 heeft tot doel de jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen. Daarbij wil de gemeente (ernstige) ongeregeldheden in de horeca, zoals deze zich in het verleden hebben voorgedaan, voorkomen.

Een laatste onderdeel van de voorbereiding behelst de inventarisatie van openingstijden van de verschillende horeca-inrichtingen. Aan alle café’s en restaurants is gevraagd of zij open willen zijn tijdens de komende oud- en nieuwviering. Hierop hebben twee vergunninghouders positief gereageerd. De positie van de politie, brandweer en gemeente tijdens de jaarwisseling is er bij gebaat dat de situatie vóóraf zo helder mogelijk is, alsmede dat zich gedurende de nieuwjaarsnacht geen verrassingen voordoen die de openbare orde en veiligheid kunnen bedreigen.

Om te voorkomen dat een horecaondernemer zich wellicht bedenkt en op 31 december 2023 na 22.00 uur toch open blijft, wordt deze sluitingsmaatregel genomen. Voor de horecabedrijven die hebben aangegeven open te willen zijn, wordt een ander sluitingsuur vastgesteld.

Naar boven