Ontwerpbestemmingsplan Bogardeind 219 (the Stayy)

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bogardeind 219 (the Stayy)’ met ingang van 29 december 2023 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan voorziet in het bestendigen van de bestaande tijdelijke vergunning voor 142 studio’s (flexwonen) in het voormalige NH-hotel en de nieuwbouw van twee woongebouwen met in totaal 189 appartementen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.1771.BPBogardeind219-ON01. Tevens kunt u de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan tijdens openingstijden inzien in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Meent 2 in Geldrop.

Beeldkwaliteitsplan

Voor het plan Bogardeind 219 (The Stayy) is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Deze bevat regels voor o.a. de materialisering en detaillering van de nieuwe gebouwen, alsmede uitgangspunten voor de inrichting van het openbaar gebied. Het beeldkwaliteitplan is opgenomen als bijlage 2 van de regels bij het ontwerpbestemmingsplan.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

In de nieuw te bouwen woningen binnen het plangebied wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder door wegverkeerslawaai overschreden. Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo zijn daarom voornemens om op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden wegverkeerslawaai vast te stellen ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Bogardeind 219 (the Stayy)‘.

Geen milieueffectrapportage

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo oordelen op grond van de vormvrije m.e.r.-beoordeling, die onderdeel uitmaakt van de toelichting van het bestemmingsplan ‘Bogardeind 219 (the Stayy)’, dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaakt. Daarom hebben burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo besloten om geen milieueffectrapportage op te stellen.

Zienswijzen

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken op dit ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan alsmede het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en het besluit om geen milieueffectrapportage op te stellen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, postbus 10101, 5660 GA Geldrop of elektronisch via de website van de gemeente, zie www.geldrop-mierlo.nl/bezwaar-maken. Wilt u mondeling een zienswijze kenbaar maken? Dan dient u binnen de bovengenoemde termijn een afspraak te maken via telefoonnummer (040) 289 38 93.

Geldrop-Mierlo, 28 december 2023

Naar boven