Vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Omgevingsvergunning ‘Singelpark 2 t/m 98 in Odijk’

 

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik maken bekend dat zij op 5 december 2023 het besluit hogere waarden voor de omgevingsvergunning ‘Singelpark 2 t/m 98 in Odijk’ hebben vastgesteld. Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen van vrijdag 29 december 2023 tot en met donderdag 8 februari 2024 ter inzage.

 

Doel besluit hogere waarden

De omgevingsvergunning voorziet in het realiseren van 48 flexwoningen aan het Singelpark 2 t/m 98 in Odijk, op de hoek van de Schoudermantel (N229) en de Singel. Het betreft tijdelijke huisvesting voor een periode van 15 jaar. Omdat de aanvraag om omgevingsvergunning niet binnen het geldende bestemmingsplan past en de realisatie van nieuwe geluidsgevoelige bestemmingen mogelijk maakt, moet het plan aan de Wet geluidhinder voldoen. Hiervoor is een akoestisch onderzoek uitgevoerd naar de geluidsbelasting op de gevels. Uit dit onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de flexwoningen, vanwege het wegverkeer op de Schoudermantel (N229) en de Singel, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die vanuit de Wet geluidhinder moet worden nagestreefd.

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde en hogere waarden toe te staan op de gevels van de flexwoningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en het besluit hogere waarden vastgesteld.

 

Inz ien stukken

Het vastgestelde besluit hogere waarden en de bijbehorende stukken kunt u binnen de genoemde termijn inzien bij het gemeentehuis aan het Singelpark 1 in Odijk.

 

Indienen bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden schriftelijk bezwaar indienen. Het bezwaarschrift moet voor het einde van de genoemde termijn op de post zijn gedaan en binnen een week door de gemeente zijn ontvangen. Bent u belanghebbende? En bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u een gemotiveerde brief hierover sturen aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar gericht is en de gronden van uw bezwaar.

Het bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via het Digitaal loket Bunnik op de website van de gemeente Bunnik. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Inwerkingtreden besluit

Het besluit treedt in werking één dag na bekendmaking.

 

Aanvragen voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Om de werking van het besluit op te schorten kunnen belanghebbenden die een bezwaarschrift indienen, een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek kan schriftelijk worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of digitaal via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket. Voor het instellen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verschuldigd. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

 

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00

 

 

Naar boven