Wijzigingsverordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2023

De raad van de gemeente Oosterhout;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 november 2023;

gelet op de bepalingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015);

BESLUIT:

De Wijzigingsverordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2023 vast te stellen

Artikel I Wijziging Verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 gemeente Oosterhout

 

De Verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 gemeente Oosterhout wordt als volgt gewijzigd:

 

A

In artikel 1 wordt ‘abonnementstarief: een vast bedrag van maximaal €19,00 per maand als bijdrage in de kosten’ vervangen door ‘abonnementstarief: de bijdrage in de kosten zoals opgenomen in artikel 2.1.4 en 2.1.4a van de Wmo 2015’.

 

B

In artikel 6, vierde lid, onder b wordt ‘op basis van het wettelijk minimum uurloon’ vervangen door ‘het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij hulp bij het huishouden van de voor de betreffende periode geldende cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), te vermeerderen met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren.’ Voetnoot 3 vervalt.

 

C

In artikel 6, vierde lid, onder c wordt ‘op basis van het wettelijk minimum uurloon vermenigvuldigd met het gemiddeld aantal eenheden per klasse, zoals ooit in de basis is overeengekomen en vastgelegd bij de gecontracteerde ondersteuning’ vervangen door ‘het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij de Functie Waardering Gezondheidszorg (FWG 30) van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, te vermeerderen met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren‘. Voetnoot 5 vervalt.

 

D

In artikel 9, vierde lid wordt ‘€ 19,00 per maand’ vervangen door ‘het bedrag opgenomen in artikel 2.1.4. en 2.1.4a van de Wmo 2015’.

 

E

In de toelichting verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 wordt bij artikel 6 de tekst ‘toepasselijke wettelijk minimumloon uurtarief’ vervangen door ‘uurloon van de hoogste periodiek behorende bij hulp bij het huishouden van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, te vermeerderen met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren’.

 

F

In de toelichting verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 wordt bij artikel 6 de tekst ‘vanaf 2020 het minimumuurloon inclusief vakantiegeld’ vervangen door ‘het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij de Functie Waardering Gezondheidszorg (FWG 30) van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, te vermeerderen met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren’.

 

G

In de toelichting verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 vervalt bij artikel 6 de tekst ‘en ontvangt hij het minimumuurloon als tarief’.

 

H

In de toelichting verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 vervalt bij artikel 9 de tekst ‘van in totaal maximaal € 19,00 per maand (prijspeil 2020)’.

 

I

In de toelichting verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 wordt bij artikel 9 de tekst ‘van € 19,00’ vervangen door ‘opgenomen in artikel 2.1.4 en 2.1.4a van de Wmo 2015’.

 

J

In de toelichting verordening maatschappelijke ondersteuning 2021 wordt bij artikel 9 de tekst ‘de eigen bijdrage van € 19,00 per maand’ vervangen door ‘het abonnementstarief’

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2024.

Artikel III Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: ‘‘Wijzigingsverordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oosterhout 2023’’.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 19 december 2023,

de raad voornoemd,

, voorzitter

, griffier

Naar boven