Ligplaatsenverordening woonschepen 2020

Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Zwolle betreffende de wijziging van de Ligplaatsenverordening woonschepen 2020.

De gemeenteraad;

overwegende dat het gelet op de inwerkingtreding van de Omgevingswet wenselijk is een aantal bepalingen te wijzigen;

besluit tot vaststellen van de volgende wijzigingen in de Ligplaatsenverordening woonschepen 2020:

A.

Artikel I Begripsbepalingen

In lid 7 wordt ‘in het geldende bestemmingsplan’ vervangen door ‘in het laatst besloten omgevingsplan’.

Artikel 3  

Lid 3, onder a komt als volgt te luiden ‘het innemen van de beoogde ligplaats niet is toegestaan op grond van het laatst besloten omgevingsplan dan wel het beoogde gebruik daarmee in strijd is en er - voor zover van belang - niet meegewerkt wordt aan het afwijken van het omgevingsplan’.

Lid 3, onder b wordt ‘geldend bestemmingsplan’ vervangen door ‘het laatst besloten omgevingsplan’.

Lid 3, onder e wordt ‘de welstandscommissie’ vervangen door ‘adviescommissie’.

Artikel 4: Plaats, maatvoering en onderlinge afstand

In lid 2, onder a wordt ‘ter plaatse van de aanduiding woonschepenligplaats in een geldend bestemmingsplan’ vervangen door ‘in het werkingsgebied ‘woonschepenligplaats’ in het laatst besloten omgevingsplan of welke benaming daarvoor in de plaats komt’.

In lid 2, onder a, onder 1 wordt ‘ter plaatse van de ‘specifieke bouwaanduiding-1’ vervangen door ‘in het werkingsgebied ‘specifieke bouwaanduiding-1 of welke benaming daarvoor in de plaats komt’.

In lid 2, onder a, onder 2 wordt ‘ter plaatse van de ‘specifieke bouwaanduiding-2’ vervangen door ‘in het werkingsgebied ‘specifieke bouwaanduiding-1 of welke benaming daarvoor in de plaats komt’.

In lid 2, onder a, onder 3 wordt ‘ter plaatse van de ‘specifieke bouwaanduiding-3’ vervangen door ‘in het werkingsgebied ‘specifieke bouwaanduiding-1 of welke benaming daarvoor in de plaats komt’.

In lid 2, onder a, onder 4 wordt ‘ter plaatse van de ‘specifieke bouwaanduiding-4’ vervangen door ‘in het werkingsgebied ‘specifieke bouwaanduiding-1 of welke benaming daarvoor in de plaats komt’.

Lid 2, onder b wordt ter plaatse van ‘de aanduiding specifieke vorm van water – ligplaats horecaschepen’ vervangen door ‘in het werkingsgebied ‘specifieke vorm van water – ligplaats horecaschepen of welke benaming daarvoor in de plaats komt’.

Artikel 5 Woonschip binnen het beschermd stadsgezicht

De woorden ‘in het geldend bestemmingsplan’ wordt vervangen door ‘in het laatst besloten omgevingsplan’.

Artikel 7 Walgebruik

De woorden ‘in het geldend bestemmingsplan’ wordt vervangen door ‘in het laatst besloten omgevingsplan’.

Artikel 9 Vervangen of veranderen van het woonschip

In lid 2, onder a wordt ‘de onderdelen 1,4,5,6,7 en 8 van artikel 2 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht’ vervangen door ‘artikel 2.29 a, b, c, d, e en f Besluit bouwwerken leefomgeving, en, voor zover van toepassing, wordt voldaan aan artikel 2.30 Besluit bouwwerken leefomgeving’.

In lid 2, onder b komt te luiden: er sprake is van een activiteit zoals bedoeld in artikel 22.27, aanhef onder i van het omgevingsplan en er geen sprake is van een verandering van de draagconstructie en/of een verandering van de brandcompartimentering of beschermde subbrandcompartimentering.

Artikel 10 Intrekken ligplaatsenvergunning

In lid 2 wordt ‘bestemmingsplan’ vervangen door ‘omgevingsplan’.

 

B.

 

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2024.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 27 november 2023,

P. Snijders, burgmeester

E. Meurs, griffier.

Naar boven